Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Önerőből működtetik együttesüket a vásárhelyi szépkorúak - Megtanultak táncolni, járják az országot

Hat éve alakult meg Vásárhelyen a Szépkorúak Tánccsoportja, jelenleg huszonketten ropják, fiatalosan, dalolva. Legközelebb szombaton a kopáncsi tanyamúzeumnál, a csillagles idején lépnek fel.
– Töretlen lendülettel, lelkesedéssel már hatodik éve működik a Szépkorúak Tánccsoportja. Tartunk próbákat, és bőven akadnak fellépéseink is – így fogalmaz a vezető, Juhász-Nagy Mihályné. Ahogy a többiek mondják, ő a csapat lelke. Jelenleg 22 tagot számlálnak, az életkoruk 60 és 75 év közötti, de igazából kortalanok: vidámságuk, mindig mosolygós arcuk, az, hogy állandóan készek az ugratásra, tréfára, azzá teszi őket.

A repertoárjukban nép- és szalontánc is szerepel, előbbit Gaálné Szél Katalin, utóbbit Lengyel Zoltán tanítja be. Rendszeresen részt vesznek a nyugdíjas Ki mit tud?-okon, különböző fesztiválokon, amelyeken eddig 6 arany és 3 kiemelt arany minősítést szereztek. Az értékelésnél egy elődöntőben maximális pontszámot is kaptak. Legutóbb a gyulai fesztiválon szerepeltek, sikerrel – a város különdíját is átvehették. Önerőből, támogatás nélkül tartják fenn magukat, és a 6 év alatt így is legalább 60 fellépésük volt. A minősítésekkel járó pénzjutalmat a csoportra költik.

Bár a nyári szünetük augusztus 21-én érne véget, mégis összejárnak gyakorolni, a Csúcsi Olvasókörben próbálnak. Szombaton ugyanis a kopáncsi tanyamúzeumnál, a csillaglesnél lépnek fel, majd Algyőn a Miénk a tér című rendezvényen. – Komoly barátságok szövődtek a csoporton belül. Hiányoztunk már egymásnak, jól érezzük magunkat együtt – jegyezte meg Erzsike.

– Alapító tag vagyok, és azért táncolok, mert a mozgás a szenvedélyem – mondta kipirult arccal, az egyik szám gyakorlása után Molnárné Piroska. – Frissen tartja a testet, a lelket, a szellemet: amikor táncolunk, elfelejtjük a gondot, a bajt és a fájdalmat. A közösségnek pedig gyógyító ereje van. Már nagyon vártuk, mikor jöhetünk újra össze. Azt tanácsolom a korombelieknek, a nyugdíjasoknak: táncoljanak! – zárta mondandóját toborzóval Piroska.

Juhász-Nagy Mihályné még megjegyezte: a cél a következő arany minősítés megszerzése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágott fák, por a csatornázás nyomán - holdbéli tájról beszélnek Székkutason

Kivágott fák, por a csatornázás nyomán - holdbéli tájról beszélnek Székkutason
A járda mellett árok tátong a székkutasi Kölcsey utcában két hete. Csatornáznak. Az ott lakók nem… Tovább olvasom