Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Önerőből végez tűzoltó munkát a mindszenti komp üzemeltetője

Mindszent - Az idén valószínűleg elmarad a mindszenti komp feljáróinak 2 millió forintos felújítása, mert nem nyert az üzemeltető cég és a tulajdonos önkormányzat közös pályázata.
Az elmúlt év októberében arról számolhattunk be, hogy pályázati pénzből (1,5 millió forint) és önerőből (150 ezer) az üzemeltető Kukszi Bt. és a tulajdonos mindszenti önkormányzat felújította a kompot. A jármű rekonstrukciója mellett, azzal párhuzamosan zajlott a révház korszerűsítése – erre 2,6 millió forintot nyertek pályázaton –, női, férfi és mozgáskorlátozottak számára is használható illemhelyiséget alakítottak ki. Komfortossá tették az épületet, hogy télen és nyáron is kellemes körülmények között várakozhassanak az utasok.

A komp felújítására futotta a pénzből, azonban a feljárókat is sürgősen ki kellene cserélni a mindszenti átkelőnél. Fotó: Tésik Attila
A komp felújítására futotta a pénzből, azonban a feljárókat is sürgősen ki kellene cserélni a mindszenti átkelőnél. Fotó: Tésik Attila

– Idén a feljárókat, a rámpákat szerettük volna renoválni, mindkét oldalon, 2 millió forintból – mondta el Juhász Lajos, a Kukszi Bt. ügyvezetője. A munkák azonban valószínűleg nem kezdődhetnek el idén, mert Juhász Csaba Attila, a Révhajósok Országos Szövetségének elnöke úgy tudja, hogy nem nyert a pályázatuk. Pedig a feljárók javítása halaszthatatlan, alámosta a víz, mozognak az elemei, balesetveszélyes. Különösen a baksi oldalon. Jobb híján önerőből kénytelenek tűzoltó munkával, valamit korrigálni az állapotokon. Az 5 lóerős csónakmotor beszerzésére azonban a hírek szerint elnyerik a kért forrást, a 350 ezer forintos ár 70 százalékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálvin tér: jövőre átépítik

Hódmezővásárhely - Újabb körforgalom készül hamarosan Vásárhelyen, a város ugyanis megnyerte a… Tovább olvasom