Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Önkormányzati autósiskola Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Önkormányzati autósiskolát alapítottak Vásárhelyen. A helybeli, állandó lakcímmel rendelkező és a városban tanuló diákok kedvezményesen szerezhetik meg a jogosítványt.
Kedvezményesen juthatnak jogosítványhoz a vásárhelyi diákok. Az önkormányzat ugyanis a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt. keretén belül autósiskolát alapított. Összesen 5 kategóriában – például segéd- és nagymotor, autó – szerezhetik meg a vezetői engedélyt a fiatalok. A vásárhelyi állandó lakcímmel rendelkező és a városban tanuló diákok például a személygépkocsira a piaci árhoz képest mintegy 50 ezer forinttal olcsóbban kaphatják meg a jogosítványt. Nekik egyébként egyik kategóriában sem kell fizetniük az elméleti oktatás 8000 forintos díját – hangzott el a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

Az önkormányzati autósiskola szeptember 16-án tartja első elméleti képzését a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ (HISZK) Szent Antal utcai épületében – tájékoztatott Törökné Kerekes Ottília, az autósiskola vezetője. Három elméleti és nyolc gyakorlati oktató vesz részt a képzésben. A vezetési gyakorlatot a piacnál lévő rutinpályán sajátíthatják el a fiatalok, a jövőben viszont a strand régi bejáratánál lévő parkolóból szeretnének egy alternatív rutinpályát is kialakítani. Az önkormányzati autósiskola egyébként a városházán működteti ügyfélszolgálatát.

Olvasóink írták

 • 19. aquarius 2010. szeptember 19. 09:34
  „Esetleg nem lehetne egy önkormányzati biciklis-iskolát is inditani? Ui. gyerekkorában mindenki megtanul biciklizni, de (hacsak nincs vmilyen jogsija), a KRESZ-ről halvány lila fogalma sincs! Megy a bicliklis tökön-paszulyon át, vigyorog az autósra, mikor szivbajt hozva a sofőrre, elsuhan előtte a körforgalom zebráján (tilos; le kellene szállni és áttolni a biciklit!!); a jobbkézszabályról azt sem tudja eszik-e vagy isszák (persze erre sok autós is fittyet hány...). Én sokat autózom, de a belvárosban szinte csak gyalog v biciklivel járok, és mindig betartom a KRESZ szabályokat, hogy ne hozzam már rá a frászt a többi közlekedőre. A suhanó elektromos halálbiciklik meg aztán tényleg borzasztóak. Azok használatát mindenképpen vmi gyorstalpaló alapképzéshez kötném. Hogy legalább megtanulják, h amit 2,5 méter magasan előttük látnak, az nem egy mackó sajt, hanem elsőbbségadást kötelezővé tevő tábla!!! Ilyen tanfolyamokra miért nem költ LJ?! Vhely biciklis város, meg kéne fontolni, nem?”
 • 18. portis 2010. szeptember 14. 08:59
  „Nem tiltja valami hogy az önkormányzatok piaci szereplők legyenek?

  Vicces ha végiggondoljuk... minden bizonnyal rengeteg engedély kell egy autósiskola működéséhez, egy részét tuti hogy az önkormányzat adja ki. Aztán itt van még hogy az önkormányzat épületében van az ügyfélszolgálat, aztán az iskolában az oktatás. Persze az önkormányzatnak nem kell fizetni ingatlanadót és kommunális adót utána. Ja...és az iparüzési adó, azt meg saját maguknak fizetik. Hát igy könnyű vállalkozni.

  Most jut eszembe, a csődbemenő autósiskoláktól kirugott munkaerőt meg foglakoztathatja az önkormányzat mint közmunkás, persze kötelező lenne elvállalni. Adót, tb-t, stb-t nem is kell utánuk fizetni.

  Szép új világ.”
 • 17. Filctoll 2010. szeptember 13. 22:17
  „A Varga Tamás iskola felújítását kéne már befejezni, mert ha így halad a felújítás, ebben a hónapban nem lesz tanítás!
  Nekem a véleményem az, nem rossz ötlet de tartok tőle hogy 15 - Hód hozzászólásában nagyon sok igazság rejlik. Továbbgondolva, ha befut a vállalkozás -már pedig a piaci ár alatti árakkal nyerő lesz- mi a garancia hogy nem kerül ki "magán kézbe" a felfuttatott vállalkozás?”
 • 16. Én2 2010. szeptember 13. 13:14
  „Hód- jól látod ez vásárhely.”
 • 15. Hód 2010. szeptember 13. 09:49
  „Egyszerű a képlet:
  1., A városnak bevétel kell, hogy vissza tudja majd fizetni valamiből a 20 milliárd forint adósságát, ami a svájci frank kötvényből származik
  2., A diákoknak kötelező lesz ott tanulni, a kedvezmény miatt ez marketingeszköznek sem utolsó, a kritikusokat pedig le lehet vele szerelni
  De aki egy kicsit tovább lát a szemellenzőjénél rájöhet, hogy most az önkormányzat az alacsony árakkal kiirtja a vállalkozókat erről a piacról, megszüntetve némi adóbevételt és néhány család megélhetését, de miután egyedül maradt a piacon, már saját maga diktálhatja az árakat...”
 • 14. Én2 2010. szeptember 13. 06:19
  „Igazad van különösen azért mivel itt Vásárhelyen kötelező lesz a diákoknak az önkorm-nál tanúlni az autó vezetést.Szerintem ez is a cél mérget önteni az autós iskloláknak valamiért.”
 • 13. portis 2010. szeptember 12. 18:56
  „mákosrétes

  Szerintem nem helyes ha az önkormányzat belép a piaci versenybe.
  A többi autósiskolának olyan versenytársa lesz amivel érthető okok miatt nem tud versenyezni.
  Ez így visszalépés a szocializmusba, tönkrevágja a szabad versenyt.”
 • 12. Én2 2010. szeptember 11. 19:27
  „kampányfogás az egész”
 • 11. JB007 2010. szeptember 11. 16:51
  „Az tény, hogy praktikus a munkavállaláskor a jogosítvány. Mondjuk a B kategória. Esetleg a kismotor, hogy támogassuk a kétkerekűeket.
  De könyörgöm, minek támogatni a nagymotoros jogsit szerző szervdonor-jelölteket? Az mihez kell?
  Egyébként az egész projektnek elenyésző a haszna, ennek akkor lenne értelme, a később a város bármi módon profitálna ezekből, de félő az itt megszerzett jogsikkal húznak majd el a fiatalok külföldre...”
 • 10. mákosrétes 2010. szeptember 11. 10:33
  „Ebben az országban csak fikázók vannak?
  Alapítsatok ti egyet és dolgozzatok olcsóbban.
  Ja?
  Az már nehezen menne...
  Fikázni könnyebb.
  Szánalom.
  Ja, és pártsemleges vagyok!”
 • 9. bubuska73 2010. szeptember 10. 08:33
  „Jól hangzana a dolog csak félő,hogy ez is csak kampányfogás.Emlékszem még mi volt 4 évvel ezelőtt.Minden gyerek minden nap kapott isitejet.Választás után ez szépen el is maradt!Ez vajon meddig fog tartani???”
 • 8. Lixus_kzs 2010. szeptember 09. 21:03
  „Nehogy örüljetek már neki, hogy a gyereknek kevesebbet kell fizetni a jogsiért. Szánalom banda.”
 • 7. történész 2010. szeptember 09. 17:42
  „Na erről van szó...bundi..”
 • 6. Én2 2010. szeptember 09. 17:27
  „Teljesen felesleged, inkább mhely teremtésen gondolkodna a nagy ÚR.”
 • 5. 980815 2010. szeptember 09. 16:21
  „De jó,hogy ebben a városban még erre is van pénz.Biztos nagyon érett gondolkodású diákjaink vannak,Ők már nem fognak gyorsan hajtani,randalírozni az utcán a friss jogsijaikkal.Ha mégis csak száguldoznak,majd a rendőrök jól megbírságolják őket,így lesz pénz az államkasszába is.”
 • 4. DMagóg 2010. szeptember 09. 14:45
  „Az előírt óraszám alatt szinte lehetetlen a többséget vizsgaképessé tenni. A pótórák számát, árát ki határozza meg? Ki kaszál a végén? Persze nem túl sokat, de azért egy biztos lehetőség a nagyvonalú kedvezmény bevasalására.”
 • 3. Agyalapi 2010. szeptember 09. 14:05
  „Biztosan jó üzlet lesz VALAKINEK.”
 • 2. Én2 2010. szeptember 09. 13:07
  „Mi a fenének ez, talán Lj. haragszik a vásárhelyi oktatókra valamiért és most jól kitol velük. Szerintem ez van.”
 • 1. DMagóg 2010. szeptember 09. 12:05
  „A választások előtti, látványos ígéret és kötelezettség vállalás, miközben a korábban vállalt és szerény mértékű ösztöndíjakra sincs fedezet. Egy dolog, amit látványosan ígérnek, és egy más dolog, amit ténylegesen (nem) kapsz! Nagy baj van ott, ahol még ez is gondot okoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Losonczi Áron találmányából gyaloghíd is épül Londonban

Megkezdődött a pixelbeton nagyüzemi gyártása Vásárhelyen. Losonczi Áron csongrádi építészmérnök találmánya iránt világszerte nagy az érdeklődés. Tovább olvasom