Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Öreg-Kishomok aszfaltja

Többéves álma vált végre valóra az öreg-kishomokiaknak: tegnap elkezdték aszfaltozni a dűlőutakat. Az elmúlt három esztendőben vezetékes telefont, ivóvizet és gázt, valamint közvilágítást is kaptak a kishomokiak.
A Névtelen dűlőben dolgoznak a munkások Fotó: Tésik Attila
Már négy alkalommal szerveztek aláírásgyűjtést az öreg-kishomokiak, hogy legyenek végre szilárd burkolatú útjaik. Eddig nem értek el eredményt, mert kevesen adták ehhez a kézjegyüket.

– Három évvel ezelőtt alakult meg az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesülete. Azóta már van vezetékes telefonunk, ivóvizük és gázunk is, valamint felszerelték a közvilágítást is – tudtuk meg Saja Mária elnöktől.

A vásárhelyi közgyűlés által lakóövezetté nyilvánított kiskertes terület tulajdonosai, illetve lakói most annak örülnek a legjobban, hogy tegnap aszfaltozni kezdték útjaikat. Még tavaly októberben húsz dűlőben készült el az útalap. A munkások tegnap a Galambászdűlőt teljesen leaszfaltozták, s a Névtelenben folytatták a munkát.

A kiskerttulajdonosok ingatlanonként 100 ezer forinttal járultak hozzá az útépítéséhez. Az önkormányzat ezt 40-40 ezer forinttal kiegészítette. Ezenkívül a tulajdonosok a befizetett összeg 15 százalékát közműfejlesztés címén vissza is kapták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó utakat és áruházat szeretnének a susániak

Szívesen látnának egy bevásárlóközpontot is a városrészben, illetve jó járdákat és utakat… Tovább olvasom