Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Öreg autók, motorok Vásárhelyen - galériával

Hódmezővásárhely - Szombaton délelőtt fél 10-től rendezték meg a Ginkgo Sas szálloda előtt és a Kossuth téren a "Veteráncsodák 2011" elnevezésű első hódmezővásárhelyi veteránjármű-találkozót és Ford-T kiállítást.
A találkozón mintegy 150 jármű (autó, motor, traktor, busz) vett részt. A karaván a Kossuth térről startol, és többek között a Zrínyi, a Királyszék, a Hóvirág utca, az Ady Endre út, a Tóalj, a Kaszap utca, az Andrássy út, a Kálvin tér, Újváros, Hódtó, a Szent István és a Szabadság tér, a Kutasi út, a Jókai, a Rárósi és a Szántó Kovács János utca érintésével tért vissza a Zrínyi utcára és a Kossuth térre. Közben és utána a téren színes programok szórakoztatták a nézőket.

Nézze meg az eseményről készült képgalériánkat!

Öreg autók, motorok Vásárhelyen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Korábban íruk

Ma délelőtt fél 10-től rendezik meg a Ginkgo Sas szálloda előtt és a Kossuth téren a „Veteráncsodák 2011" elnevezésű első hódmezővásárhelyi veteránjármű-találkozót és Ford-T kiállítást, amit Lázár János polgármester nyit meg.

A találkozón mintegy 150 jármű (autó, motor, traktor, busz) vesz részt – tudtuk meg az egyik szervezőtől, Szabó Sándortól. 11-kor kezdődik a látványos városi felvonulás, ami délig tart. A karaván a Kossuth térről startol, és többek között a Zrínyi, a Királyszék, a Hóvirág utca, az Ady Endre út, a Tóalj, a Kaszap utca, az Andrássy út, a Kálvin tér, Újváros, Hódtó, a Szent István és a Szabadság tér, a Kutasi út, a Jókai, a Rárósi és a Szántó Kovács János utca érintésével tér vissza a Zrínyi utcára és a Kossuth térre. Közben és utána a téren színes programok (Városi Fúvószenekar, Hód-Kristály Majorette Csoport, Coco-Bongo, Rockefeler és Végletek zenekar, Promenád Tánccsoport) szórakoztatja a nézőket, de lesz ügyességi és autós szépségverseny, és fellép Lorán Barnabás, alias TraBarna humorista.

– Nemcsak szervező, résztvevő is vagyok – árulta el Szabó Sándor, aki 10 éve gyűjt veterán autókat, motorokat, traktorokat –, egy K750 Dnyepr oldalkocsis és egy P12-es Pannónia motorral, előbbi 1962-es, utóbbi 1971-es „keltezésű". Tóth Attila barátom és jómagam egy-egy Hoffer-traktorral is megjelenünk – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 3. tyúkanyó57 2011. május 24. 08:57
    „Hova lett az előbbi két hozzászólás?Engem felháborít,hogy a katolikus temetőbe mit keresett két motoros.Az is az útvonalukhoz tartozott?Az ember még a temetőbe se mehet ki a szeretteihez mert ott körözött a kápolna háta mögötti síroknál nem bizalom keltő motoros.Hol csavargók ijesztik meg az idősebb hölgyeket,hol motoros találkozó van a temetőbe,gondolom nem minden hátsó szándék nélkül.És akkor ugye milyen békés,nyugodt Vásárhely?”
  • 2. babar 2011. május 22. 21:58
    „Miért csak utólag olvashatok a DM-ben ilyen rendezvényekről??!!”
  • 1. balihoho 2011. május 22. 07:12
    „A képen látható 125-ös Csepel igazi népmotor volt az ötvenes hatvanas években! Egyetlen gyenge pontja volt, hogy "ette" a láncot, mivel a hátsó villa merev volt, azaz, nem lengő villája volt. A lánc a rugózás ütemében, hol megfeszült hol meglazult, idő előtt megnyúlt. Ettől eltekintve, (később ezt a hibát megszüntették) egy könnyen kezelhető igénytelen kismotor volt a Csepel, nem olyan kényes mint a napjainkban ezrével jelen lévő kínai kismotorok. A Pannóniát viszont robusztus kivitele, jó úttartása miatt, országúti mozdonynak becézték. Amik hiányoztak, vagy csak én nem láttam itt a seregszemlén: P 20 -as, Tünde, Panni, és a többi magyar korai legenda. Volt viszont INDIÁN! Így nagybetűvel, mert ez az a márka amellyel sebességi rekordot állítottak fel, az amerikai sóstó pályán. Film is készült róla, a leggyorsabb indián címmel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három határozatot hoztak Tőkésék

Mártély - Tegnap ért véget Mártélyon a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) kétnapos… Tovább olvasom