Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Óriásdinók Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Harminc méter hosszú, hét méter magas és ötven tonna a legnagyobb dinoszaurusz, amellyel holnap még találkozhatnak a vásárhelyiek. Egy német család jóvoltából 35 különböző ősállat élethű makettjét állították ki a stadionban.
Dinók morgásába, üvöltésébe vegyülve Pálfy G. István hangja szűrődik ki a vásárhelyi stadionban felállított hatalmas fehér sátor alól. A népszerű tévés hangfelvételről segít eligazodni azoknak, akik egy rövid időre az ősvilágba lépnek. Péntektől vasárnapig harmincöt, a mai Dél-Amerika területén egykor honos dinoszaurusz élethű makettjét mutatják be.
– Német családi vállalkozásé a kiállítás. Öt esztendeje járjuk Európát, eddig a legnagyobb sikerünk Spanyolországban volt, ahol tizenegy hónapig maradtunk – árulta el az egyik szervező, Dávid Károly.

Magyarországot tavaly már körbeutazták, de akkor kimaradt Budapest. Így az idén visszatértek. A következő cél: Románia. A magyar fővárostól dél felé haladva csak két helyszínen állnak meg, Cegléden és Vásárhelyen.

A dinó és a látogatója. Ki ijeszt meg kit? Fotó: Tésik Attila
A dinó és a látogatója. Ki ijeszt meg kit?
Fotó: Tésik Attila

A sötét sátorba lépőket egy triceratops család fogadja. A páncélos növényevők közül – egy elektromotornak köszönhetően – az anya mozgatni tudja a fejét: legelészik.

A dinók legkiemelkedőbb alakja természetesen a brachiosaurus. Az elé szúrt tábla tanúsága szerint egykoron 50 tonnát nyomhatott ez a békés növényevő. Az óriás nem mozog, de a körülötte lévő kisebb állatok igen.
A Jurassic Park című film sztárja, a népszerű T-Rex életnagyságú makettje nincs a sátorban – csak egy kölyök megkövesedett csontváza a vitrin alatt. Ennek ellenére igazi családi időtöltés lehet a dinókiállítás, hiszen már a tegnap délutáni nyitás után rengeteg szülő jött el gyermekével.

A vásárhelyi stadionban ma és holnap délelőtt tíz és este hét óra között nézhetik meg az érdeklődők a 160-150 millió éve kihalt állatok makettjeit.

Olvasóink írták

 • 8. Csavok 2008. április 21. 13:54
  „Szombaton délután láttuk és elképesztő körulmények voltak.
  A pénztár és a sátor bejárata sárban állt. Azt hittük belül biztosan
  felszórták valamivel.
  De nem szórták fel semmivel, az "U" alakú járórész egyik felén
  2-5cm mély sár volt. Nem a dinókat néztük hanem az pocsolyákat kerülgettük. Az ásatást imitáló csontos vályú körül is sártenger volt.
  Más. A piaci parkolóban álltunk meg a kocsival és kaptunk egy parkolójegyet(80 Ft), amelyen többek közt cégnév, dátum, ár és sorszám volt. Na ez mind hiányzott az 1000 és 1500 Ft-os jegyekről. Kérdezem HOL VAN ILYENKOR AZ APEH vagy egyéb hatóság ??!!
  Az a derék német házaspár hogyan vallja be a bevételt, honnan tudja hány jegyet adtak el ??!! Valószínűleg Németországban nem így működik a kiállítás !!
  Bocsánat, hogy untattalak Benneteket/Önöket !
  Üdv.: Csavok”
 • 7. S@nya 2008. április 20. 16:03
  „Tetszett a gyereknek a kiállítás, de elég drága volt, csak ketten tudtunk menni... A német család szépen elvitte ezt a kis summát, ugyanis számlát egyáltalán nem adtak...”
 • 6. debike 2008. április 20. 11:01
  „Hello!

  Ami a belépő árakat illeti, a gyerek 1000, a felnőtt 1500? Tényleg ennyibe kerül???
  Előre is köszi!”
 • 5. vjsi 2008. április 19. 18:07
  „Köszi!”
 • 4. treu 2008. április 19. 14:22
  „Felnőtt 1500
  Gyerek 1000”
 • 3. vjsi 2008. április 19. 11:57
  „Tudja valaki, hogy mennyibe kerül a belépő?”
 • 2. Dini 2008. április 19. 09:39
  „Megnéztük, szerintem felejthetetlen élmény a gyrekeknek. Nem minden nap látnak hatalmas dinókat, a képen a kisfiú is kifejezeten jól érzi magát....”
 • 1. Beth 2008. április 19. 08:38
  „Budapesten néztük meg, egy kicsit véres látvány a gyerekét megevő dínó a filmen, de amúgy érdekes a kiállítás. Szerintem nekünk drága a jegy. Annyi, mintha elmennénk ebédelni egy étterembe a családdal.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen rakják a kirakatba az érettségi tablót

Hódmezővásárhely - Nem kérnek bérleti díjat a vásárhelyi boltok azért, hogy kirakatukba elhelyezzék a ballagók tablóját – pedig a maturálók arcképe elveszi a helyet az áruk elől. Tovább olvasom