Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Óriási gaz nőtt az állomás körül

Óriási gaz nőtt az állomás körül
Székkutas- Hatalmas a gaz a székkutasi vasútállomás körül, az épület környékét a MÁV-nak kellene rendben tartania. Az önkormányzat átvenné tőle, kereste is a vasúttársaságot. Választ nem kapott. Ahogy mi sem.
Biztosan nem tetszene a látvány Hugo Hartungnak, a Gyakran gondolok Piroskára című regény szerzőjének, ha nem a húszas években, hanem most szállna le Székkutason a vonatról. Nemcsak a kerítéssel körbevett részen, hanem az állomásépülettel szemközti területen is hatalmas a gaz. A lakóházak előtti széles sáv is a MÁV tulajdona.

– Tavalyelőtt még valamelyik vasutas kukoricát termesztett ezen a területen. Tavaly óta csak a gaz terem – mutatta Komlósi László, az érintett házak egyikének lakója. A gaz szárazon sem szép látvány. – A kukoricaföld is szebben mutatott. Néhány éve fákat ültettünk a ház elé, amik tavasztól őszig szebbé teszik a kilátást. Rendben tartjuk a házak előtti földes utat is. A villanykaróig mindig levágjuk a füvet. A kövesútig tartó sáv rendben tartása azonban nem a mi feladatunk. Kicsit sokba kerülne ott fűnyírózni. Ezt a terület gazdájának, a MÁV-nak kellene megoldania.

A gazos terület a néhány nappal ezelőtti falufórumon is szóba került. Kecskeméti Istvánné vetette fel, hogy a gaz zavarja az ott élőket.

Az állomásra is ráférne a felújítás. Az épület közvetlen közelében rend van. Benéztünk a váróba is. A berendezése két padból és egy utcai szemétgyűjtőből áll. A falon a hajdani menetrendek üveglapos tartója lóg üresen, összefirkálva. Igaz, a menetrend most egy A4-es lapon is elfér, amit kifüggesztettek. A váróterem egyik padján egy vonatra váró férfi aludt.

– A vasútállomás környékének állapota bennünket is nagyon zavar. Aki vonattal jön, ezt látja először a faluból – mondta megkeresésünkre Szél István polgármester. – Szeretnénk önkormányzati tulajdonba venni az épületet és környékét. Jelenleg nincs jogunk arra, hogy ott bármilyen munkát is végezzünk. Ha az önkormányzaté lenne, vágnánk a füvet, az állomást pedig rendben tartanánk. Oda vinnénk a Piroska-múzeumot is.

Szél István a falufórumon is elmondta, az önkormányzat megkeresésére a MÁV nem reagált. Komlósi László szerint a legjobb az lenne, ha a gazos területen parkot alakítanának ki fákkal, bokrokkal, padokkal. Azt könnyen rendben lehetne tartani.

Mi is megkerestük a MÁV-ot. Szerettük volna megtudni, tervezik-e az állomásépület felújítását, a környezet rendbetételét. Látnak-e lehetőséget az önkormányzat kérésének teljesítésére? E-mailünkre három napja csak egy automatikus választ kaptunk, hogy megkezdték az információk beszerzését. Amint az érdemi válasz megérkezik, közöljük.

Borítókép: Mintha nem lenne gazdája a területnek. Pedig van. A MÁV az. Fotó: Kovács Erika

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagyfai menekülttábor megszüntetését javasolja Lázár

A nagyfai menekülttábor megszüntetését javasolja Lázár
A nagyfai befogadótábor megszüntetése érdekében Algyő, Maroslele és Hódmezővásárhely összefogását javasolta Lázár János. Tovább olvasom