Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Óriásteknős a vásárhelyi élményfürdőben

Hódmezővásárhely - Vízi ágyú, spriccelő, palincs, buzgár, kígyócsúszda és egy óriás-teknősbéka biztosan lesz, de ezen kívül számos játék áll majd a gyerekek rendelkezésére.
A 2-től 10 évesek 227 négyzetméteren szórakozhatnak a 10-től 60 centiméterig mélyülő medencében. A nyugdíjasoknak 34 fokos termálvizes ülőmedence épül, mintegy 60 négyzetméteren a vásárhelyi uszodában.

– Az 500 millió forintos beruházás a befejező munkálattokhoz érkezett – tájékoztatott Mucsi László, a városfejlesztési és építéshatósági iroda vezetője. A gépészet már elkészült, a medencéket és a homlokzatot burkolják. A tervek szerint jövő héten víz- és forgatási próbák kezdődnek, illetve helyükre kerülnek a nyílászárók. Ezzel egy időben a parkoló is bővül. Az élményfürdő november végére, december elejére elkészül, még a karácsonyi ünnepek előtt átadják. Az uszoda felújítása ezzel még nem ér véget. 2016-ban Hódmezővásárhelyen rendezik az ifjúsági úszó-Európa-bajnokságot, ezért tovább bővítik majd a létesítményt. A kormány támogatásával 25×33 méteres medence épül, megújul a hangosítás, mobil lelátót alakítanak ki. A további bővítés tavasszal kezdődik.

Teknős is lesz benne. Fotó: Antal Sándor
Teknős is lesz benne. Fotó: Antal Sándor

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos vonatbaleset Vásárhelynél

Halálra gázolt egy Szeged felé tartó vonat egy férfit Hódmezővásárhely és Kútvölgy között. Tovább olvasom