Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Őrizetben a vásárhelyi csuklyás rabló

Hódmezővásárhely - 48 órán belül elfogta a vásárhelyi rendőrség azt a 48 éves férfit, aki hétfőre virradó éjszaka rablási szándékkal bement egy idős asszony lakásába, akit brutálisan bántalmazott, majd a helyszínről elmenekült.
A vásárhelyi rendőrség ügyeletére a szomszédok jelentették be hétfőn hajnalban, hogy segítséget kérnek egy Pásztor János utcai házhoz, mivel egy idős asszony segélykiáltásait hallják.

A helyszínre érkező rendőröknek a 84 éves asszony elmondta, hogy nem sokkal korábban kutyaugatásra és csörömpölésre ébredt, majd átment a konyhába, mivel onnan hangokat hallott. Ekkor találkozott szembe a csuklyát viselő gyanúsítottal, aki ekkor a néni pénzét kezdte követelni. Amikor a sértett közölte, hogy nincs pénze, az elkövető egy nála lévő tárggyal brutálisan bántalmazta a nénit, akinek ennek következtében eltört az orra. Az elkövető a helyszínről háromezer forinttal elmenekült.

A helyszínre érkező mentők ellátták az idős asszonyt, majd a szegedi Traumatológiai Klinikára szállították.

A helyszínen rögzített nyomok, illetve az adatgyűjtés eredményként gyorsan a vásárhelyi nyomozók látókörébe került egy 48 éves hajléktalan férfi, aki ez idáig hat alkalommal volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt. A begyűjtött személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a rendőrök szerdán elfogták és rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A házkutatások során további tárgyi bizonyítékokat foglalt le a rendőrség.

A férfi a vallomástételt megtagadta. Kihallgatását követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs főhadnagytől, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

 • 11. igazságkereső 2010. szeptember 12. 08:51
  „Bizony tény: a rendőrség egyre inkább hatékonyabb, sikeresebb,mint volt úgy 10 évvel ezelőtt.Gratulálunk nekik,további sikereket a polgárok védelme érdekében kifejtett munkájukhoz.Bizony egy-egy komolyabb, parancsnoki dicséretet is megérdemelnének egy-egy komolyabb pénzjutalommal!!”
 • 10. Bomi 2010. szeptember 11. 02:42
  „Király hely lesz a börtön. Kaja, fűtés, TV, állítólag még konditerem is van a börtönökben.
  Szóval, télen lehet melegedni, ingyén.”
 • 9. maug 2010. szeptember 09. 20:53
  „Hogy pusztulna el az ilyen ember!”
 • 8. Norman_Bates 2010. szeptember 09. 17:45
  „Nem hiszem, hogy cigány, ha az lenne, eleve védett fogysztóként miért is lenne szüksége csuklyára?
  Miben változna a helyzet, ha fölismerik ill. nem?”
 • 7. varadipal 2010. szeptember 09. 15:09
  „Majd a jóságos bíró úr hetedszerre is kiengedi. Miért nem lehet az ilyen semmirekellőt helyben lerendezni, hogy ne legyen neki mivel kezet emelni másra?”
 • 6. jim1241 2010. szeptember 09. 12:52
  „a nem viszi a balhét nem tudnak neki csinálni semmit,sajnos.hadjukmár ezt A CIGÁNY nem cigány storyt maradjunk annyiban,hogy ilyet nem kellene tenni e senkinek.”
 • 5. dodó 2010. szeptember 09. 10:47
  „4.) hozzászólás < pixelplus>

  Amennyiben nincs bejelentett lakcíme - és ez a körözés, keresés, elfogás ellen ha nem is segít, de igencsak lassítja - a rendőri közleményekben hajléktalannak említik!
  Csak érdekességként említem, a legutóbbi választásokon volt egy nem propagált terv (Teleki, eredeti nevén Orsós László nyolcosztályos államtitkár előterjesztésében), hogy a "roma szavazók ˝megrongálódott, elveszett, megsemmisült˝ okmányait közpénzen pótolják a választások előtt. Furcsa módon alig jelentkeztek törvénytisztelő segélyvadászaink, holott ingyen, helyesebben a mi pénzünkön jutottak volna hozzá!
  A többiben teljesen igazad von.”
 • 4. pixelplus 2010. szeptember 09. 10:14
  „1
  én még nem láttam cigány hajléktalant, szerintem nincs olyan. róluk annyira mindig gondoskodik az állam, hogy ne kelljen az utcán élniük.”
 • 3. lenmag 2010. szeptember 09. 10:06
  „mindegy , hogy milyen származású! Egy féreg . Nagy bátorság kell egy öregasszonyt leütni! de nem olvastam sehol mi a bizonyíték a 48 éves hajléktalan ellen? Az előélete? - Gyengusz ez a cikk! -”
 • 2. sunyisanyi 2010. szeptember 09. 10:03
  „házkutatást tartottak a hajléktalannál? ez jó”
 • 1. dodó 2010. szeptember 09. 09:50
  „Roma származású kirekesztett cigány-é vót?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati autósiskola Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen a helybeli, állandó lakcímmel rendelkező és a városban tanuló diákok kedvezményesen szerezhetik meg a jogosítványt. Tovább olvasom