Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Örökzöld diszkóvita Mindszenten

Mindszent - Mindszenten évek óta visszatérő panasz, hogy a Tisza-parti üdülőterületen működő diszkótól a hétvégi házak tulajdonosai nem tudnak pihenni.
„Már sokunknak elege van a hétvégi bulikból. Egész élet munkája van az üdülőkben, ahova nyugalomra vágyva pihenni megyünk hétvégeken, de már pénteken elkezdődik a buli, szombaton folytatódik, késő estétől hajnalig, és már nem csak egy helyen van diszkó. Ellenőrizni és betartatni kellene a hangerőt" – áll a vásárhelyi Kiss László levelében, akinek a mindszenti Tisza-parton van üdülője. Azt írta: a helyi önkormányzatnak el kellene gondolkoznia, az éves díjat – 20 ezer forint – fizető üdülőtulajdonosok vagy a hétvégeken őrjöngő 15-20 fiatal fontosabb számára.

A helyszínen találkoztunk olyan üdülőtulajdonossal, aki megjegyezte: kell a fiataloknak a szórakozás, mikor lazítsanak, mulassanak, ha nem most? A budapesti Szunomár István szerint a baj nem elsősorban a hangos zene, hanem az időpont: tartson éjfélig a mulatozás, ne akkor kezdődjön.
A legismertebb a Club Libra – szinte mindenki ezt a szórakozóhelyet emlegette diszkóként –, mely a sorozatos rablások miatt közel 3 hete ideiglenesen bezárt.

A hétvégi házak lakói nem tudnak pihenni a diszkótól. Fotó: Imre Péter
A hétvégi házak lakói nem tudnak pihenni a diszkótól.
Fotó: Imre Péter

– Korábban, még az előző üzemeltetőnél az is megesett, annyira hangos volt a muzsika, hogy egy házaspár, pizsamában, hálóingben az éjszaka közepén autóba ült, és hazament Vásárhelyre. Őszintén szólva örülünk annak, hogy most pár éjszakát nyugodtan eltölthettünk itt – árulta el Nagy Ferencné.

– Bár jelenleg nem én üzemeltetem, kiadtam egy szegedi vállalkozónak, tisztában vagyok a problémával – mondta a mindszenti Molnár Antal, a Club Libra tulajdonosa. Közölte: neki is van üdülője a Tisza-parton, de tolerálja, hogy egy héten egyszer mulatnak a fiatalok. – A városban is rendeznek házibulikat, lakodalmakat, valószínűleg azokon sem suttognak a résztvevők. Magam betöltöttem a hetedik ikszet, a mi korosztályunk is volt fiatal, és jegyezzük meg, szerettünk bulizni – mondta.
Ideiglenesen zárva

Ezen a nyáron már harmadszor törtek be a Club Librába, ezért a vezetőség úgy döntött, a klub határozatlan időre bezár. Ha már nem kell attól tartanunk, hogy a profitunk alávaló tolvaj keze közé kerül, akkor augusztusban találkozunk! – áll a még mindig zárva lévő Club Libra Facebook-oldalán. A tetteseket – három 16 éves fiút – elfogta a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltógyerekek Kishomokon

Szerb, horvát, román és magyar tűzoltógyerekek táboroztak a héten a Vásárhelyhez tartozó Kishomokon. Tovább olvasom