Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Oskovics száműzi a pártpolitikát

Pártsemlegessé kívánja tenni a vásárhelyi nyugdíjasszövetséget Oskovics György elnök, aki november óta sikertelenül kívánt bejutni a polgármesterhez, s végül a közgyűlésen mutatkozott be. A szövetség szeretne kapni Lázár János jutalmából, amit a polgármester a civil szervezeteknek ajánlott fel. A város első embere szerint a szövetség ugyan nem pártsemleges, de partnernek tekinti. A jutalmának elosztásáról pedig ő dönt.
Oskovics György sikertelenül kopogtatott Lázárnál. Fotó: Tésik Attila
Pártpolitika-mentessé kívánja tenni a vásárhelyi nyugdíjasszövetséget Oskovics György, a helyi és a megyei szervezet új elnöke.
– A szövetségnek van némi politikai feladata, hiszen elsősorban a nyugdíjasok érdekeit kívánjuk képviselni, ám pártpolitikára azért nincs szükség, mert nem akarom, hogy a klubok tagjai szembeforduljanak egymással – mondta Oskovics György. Hozzátette: különösen fontosnak tartja ezt azért, mert a választás érzékennyé tette az embereket.

A szövetség tizenhét nyugdíjasklubbal, s közel ezer taggal működik a városban. A vezetőség nem kíván a klubok életébe beleszólni, így csupán négy városi rendezvényt szervez erre az esztendőre. Márciusban a nyugdíjasok képzőművészeti kiállítását, májusban a helyi tanösvényt sétálja végig az érdeklődő tagság, szeretnének egy korosztály-találkozót és egy városi idősnapot is.

Oskovics György úgy látja, hogy a városi idősügyi tanács nem igazán érdekképviseleti szervként működik. Ő pedig hónapokig nem tudott elnökként bemutatkozni Lázár János polgármesternél. Amikor megtudta, hogy a városvezető jótékonysági célra ajánlotta fel jutalmát, ismét találkozót kért, ám végül felszólalási jeggyel mutatkozhatott be a közgyűlésen.

– Nincs akadálya annak, hogy a nyugdíjasszövetség részesedjen a civil szervezeteknek felajánlott jutalmamból, de úgy gondolom, annak szétosztása az én feladatom – mondta Lázár János. Partnerként tekintünk a nyugdíjas- szövetségre, annak ellenére, hogy mindenki tudja: ők elkötelezték magukat a szocialista párt iránt, országos vezetői a napokban jelentették be, hogy nem tartanak igényt a Fidesz által ígért tizenharmadik havi nyugdíjra. Úgy vélem, a vásárhelyi nyugdíjasok megérdemlik azt. Helyzetük megítélésében azonban nagy különbség van az ország vezetői és az én véleményem között. Ők ezt pártoldalról nézik, számomra pedig egyaránt fontos minden nyugdíjas, pártállástól függetlenül – mondta a város elő embere, aki a városi nyugdíjasszövetséget partnernek tekinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezi a művészetszervezést

Több mint húsz, nagy méretű Fodor József-festmény oldja a szorongást a betegekben a vásárhelyi… Tovább olvasom