Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Össz-hangot teremtettek Hódmezővásárhely hangjáért

Össz-hang címmel összművészeti koncertet hallhattak azok, akik péntek este ellátogattak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba és ezzel Vásárhely koncertzongorájának gyűjtését támogatták.
Példaértékűnek tekinthető az első alkalommal megrendezett összművészeti koncert, hiszen a zene, a dal, a tánc és a hagyományok őrzésének jegyében fellépők műsorának bevételét a „város hangjára", vagyis egy koncertzongora megvásárlására fordítja a város, mely a megújult művelődési központban kap majd helyet.

Dr. Havasi Katalin, a város Oktatási-, Kultúrális-, Ifjúsági-, Sportbizottságának elnöke köszöntőjében kitért a művelődési intézmény azon küldetésére, miszerint az minél hamarabb a régió kulturális központjává váljon. Ehhez azonban hiányzik egy zongora, mely segítségével akár világhírű művészeket is fellépőként fogadhatna a város.

Össz-hangot teremtettek Hódmezővásárhely hangjáért - GALÉRIA

- A zongora hangja az épület hangjaként nemcsak egy zenekar kísérője lesz, nemcsak a hangszer hangját jelenti, hanem a vásárhelyiek hangját is, hiszen a városlakók összefogásának eredményének tekinthető majd a hangszer, tiszta és csillogó hanggal - fogalmazott.

A két részből álló összművészeti koncerten a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kórusa többek között Kodály Zoltán, Balázs Árpád, Bárdos Lajos műveit adta elő, zongorán Tóthné Bereczki Marianna kísért, vezényelt Zagyi Orsolya Kinga és Berényiné Ale Krisztina. Az éneklő fiúk és lányok hódmezővásárhelyi motívumokkal díszített nyakkendőt és ingben léptek fel az alig félig telt ház előtt. Az iskola néptáncosai színvonalas műsorukban jókedvűen ropták a táncot: a szalagos hajfonatok röpködtek a levegőben, a népviseletes rakottszoknyák pörögtek a lányok derekán, míg a fiúk csizmáikkal „tesztelték" a színpadot. Pünkösdi műsorszámmal rukkoltak elő a felsőtagozatos néptáncosok, akik igazán felpörgették a hangulatot határozott énekhangjukkal és mozgékonyságukkal. A Kaláris Énekegyüttes népdalcsokorral örvendeztette meg a publikumot.

Az est második részében a Kankalin Néptáncegyüttes, a Péczely Attila Zeneiskola Zenekara és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar lépett a színpadra.

Olvasóink írták

  • 2. grafika88 2013. június 01. 22:18
    „Van 1-2 híres város szülötte, igen jó módú ..miért nem ad a saját milliárdjaiból egy pár millát ??? v. intézne a kupola alatt egy pár ponzort!?”
  • 1. pirosmedence 2013. június 01. 16:54
    „Hát ez a Havasi Katika: Istenem, de szépen is mondja, ez a hasonlat: a zongora és a vásárhelyiek hangja - én már mindjárt zokogok, egy valóságos poéta veszett el benne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásban az Új-Kishomoki gyújtogató

A bizonyítékokat látva megtört és beismerő vallomást tett az Új-Kishomoki gyújtogató. Tovább olvasom