Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Összeadták a városnapok árát

Mindszent - Ma kezdődik a XII. Mindszenti Napok rendezvénysorozata – amelyet nem tud támogatni az önkormányzat, ezért teljes egészében civilek rendezik. Ők gyűjtöttek rá pénzt is.
Népi kirakodóvásár nyitja ma délben a XII. Mindszenti Napokat, ezt a rendezvényt utoljára 2005-ben rendezték a kisvárosban. A háromnapos eseményt a nehéz gazdasági helyzet miatt egy fillérrel sem tudta támogatni az önkormányzat.

– Közel 200 vendéget várunk, 7 Mindszent elő-, illetve utónevű, határon inneni és túli településről – mondta Lupitykáné Pelyva Sára, a helyi Civil Tanács vezetője. – Az idei program példaértékű összefogás eredménye. A vendégeket helyieknél szállásoljuk el, közel 40-en jelentkeztek vendéglátónak. Emellett mintegy 300 ezer forint gyűlt össze felajánlásokból. Ez a háromnapos esemény technikai lebonyolítását fedezi – jegyezte meg.

A programok is a helyi civilszervezeteknek köszönhetően álltak össze. Például a lovasok mostanra időzítették a lovak és a lőerők felvonulását, a hagyományőrzők az aratást, a Mecénások Egyesülete pedig kicsit késve ugyan, de a Szent Iván-éji mulatságokat – hallottuk a Civil Tanács vezetőjétől.

A Mindszenti Napok hivatalos megnyitója ma délután 4 órakor lesz a művelődési központ előtt. Fél 5-től különböző kiállításokra – vadász-, iparos, orvostörténeti – várják az érdeklődőket. Este 7 órakor indul a lovak és a lőerők felvonulása, 8-kor startol a Szent Iván-éji mulatság. Holnap fél 10-től tartják az elszármazottak találkozóját a művelődési házban. Délután fél 3-tól tűzoltó és kulturális bemutatók kezdődnek a művelődési ház előtt. Este 8-tól koncert lesz a sportpályán. Vasárnap délelőtt 10 órakor homokvárépítő verseny lesz a strandon.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

Wakeboard Kupa

A Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség a Mindszenti Napokon, szombat délelőtt 9 órakor rendezi meg az I. Mindszent Wakeboard Kupa versenyt, amelyen többszörös világ-, Európa- és magyar bajnokok vesznek részt, de amatőr futamok is lesznek.

Olvasóink írták

  • 2. booo 2011. július 01. 13:03
    „Sok sikert a rendezvényhez és esőmentes hétvégét!”
  • 1. Holló 2011. július 01. 11:27
    „Minden el ismerésem a civil szervezeteké és a civil szervezőké! Mondom civil! Ők sokat tettek ezért az eseményért!
    Köszönet nekik érte, és csak remélni tudom, hogy mások nem fognak eme nemes tollakkal ékeskedni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyra készül el a sétálóutca Hódmezővásárhelyen

Elkezdték sétálóutcává alakítani a Dr. Rapcsák András út Kossuth tértől a Deák Ferenc utcáig tartó szakaszát. Tovább olvasom