Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Összeállították vásárhelyi kistérség ökoturisztikai térképét

Hódmezővásárhely - A meglévő és tervezett túraútvonalak, tanösvények, illetve a későbbiekben létesítendő erdei tornapálya is szerepel az új vásárhelyi turistatérképen.
Egy sikeres pályázatnak köszönhetően az idén elkezdik a beruházást Mártélyon, így nem kell majd újrarajzolni a Hódmezővásárhelyt és kistérségét bemutató ökoturisztikai mappát, melyet hivatalosan két hét múlva ismerhet meg a nagyközönség.

A hódmezővásárhelyi kistérség ökoturisztikai térképét a budapesti Utazás 2008 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon és vásáron mutatták be először. A kiadvány Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent és Székkutas kiemelkedő természeti látnivalóit jeleníti meg, konkrét javaslatokat ad a gyalogos és kerékpáros turisták számára több témakörben is.

Hegedűs Zoltán kistérségi referens bemutatja a 8500 példányban készült térképet. Fotó: Tésik Attila

– Egyik oldala egy átnézeti térkép, melyen feltüntettük a jelentős vonalas infrastruktúrákat, a kerékpárutakat és a tanösvényeket. Érdekesség, hogy azok is szerepelnek rajta, amelyek építését csak a későbbiekben kezdjük el a norvég alapból – hallottuk Hegedűs Zoltántól, a mártélyi üdülőterület településrészért felelős koordinátortól, kistérségi referenstől.

Vásárhelyről a mártélyi üdülőterületre már régóta biztonságosan juthatunk el kerékpárral. A 8500 példányban kinyomtatott térképen már azt a kerékpárutat is berajzolták, mely Mártélyról vezet majd Mindszentre. Az előrelátás költségmegtakarítás is egyben, hiszen az elkészült beruházások után nem kell új mappát kiadni.

A kiadvány hátoldalán két komplett, fotódokumentált túraútvonal-javaslatot találhatnak az érdeklődők. Az úgynevezett kulturális tanyai túraút a természeti látnivalók, a néprajzi és kulturális értékek mentén vezeti végig a túrázókat a kistérségen. A művészetek útja pedig a képzőművészet, az építészet iránt érdeklődőknek ígér tartalmas kikapcsolódást.

A nagyközönség két hét múlva juthat hozzá a kiadványhoz minden érintett településen, valamint a vásárhelyi Tourinform-irodában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereknapra készül a vásárhelyi játszótér

Hódmezővásárhely - A művészek már dolgoznak annak a vásárhelyi játszótérnek a kellékein, amelyet a… Tovább olvasom