Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Összefogásra biztatott kistérségek

Vásárhelyre ért tegnap a Megyejárás elnevezésű rendezvénysorozat, amelyet a Csongrád megyei önkormányzat a kistérségekkel összefogva szervez.
Frank József, a közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: egyelőre nem tudni, mi lesz a megyék sorsa, ha azonban megszűnnek ezek a közigazgatási egységek, Csongrádot hét kistérsége képviseli a régióban. A fejlesztési lehetőségekről pedig a kistérségi központokban döntenek majd. A közgyűlési elnök ennek kapcsán szólt az energiapiac liberalizációjának kérdéséről, amely szavai szerint hihetetlen változásokat indít el, s az alternatív energiaforrások is új szerephez jutnak. Sok ezzel foglalkozó cég most a befektetési lehetőségeket keresi. Hangsúlyozta: nemcsak arról van szó, hogy egy-egy kistérség hogyan boldogul, hanem arról is, hogyan tud együttműködni a többivel.

A város képviseletében Csorba Mihály alpolgármester szólt a megjelentekhez, s a település kitörési pontjairól beszélt. Említette a tradíciókon alapuló gazdaságfejlesztést, az agrár- és vidékfejlesztést, a falusi turizmust. Mindez a tavaly szeptemberben elkészült városi stratégia része.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A civilek legnagyobb szponzorai

Választókörzetük út- és járdaépítéseire fordították a legtöbb pénzt a vásárhelyi települési… Tovább olvasom