Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Összekeverték a sírokat

Rossz sírt bontottak ki a sírásók a vásárhelyi katolikus temetőben – csak a ravatalozónál tartott gyászszertartás után derült ki, hogy Fodor Sándorné idősebbik lánya urnájának helyét a szomszédos sírban ásták ki. A temető gondnoka elismerte hibáját, s elnézést kért.
Sorra vesztette el hozzátartozóit a vásárhelyi Fodor Sándorné és lánya, Szabó Sándorné, de még nem is hallottak hasonlóról, mint ami velük megesett.

A vezetéknév egyezik, ezért téveszthették össze a sírokat Fotó: Gyenes Kálmán
– Rendben lezajlott a gyászszertartás a katolikus temető ravatalozója előtt, s elindultunk a nővérem urnáját vivő autó után, hogy végső nyugalomra helyezhessük hamvait. Azt szerettük volna, ha édesapámra, Fodor Sándorra temetik, ám csak a helyszínen derült ki, hogy nem ezt a sírt, hanem a szomszédosat nyitották fel – mesélte a felháborodottságtól még mindig el-elcsukló hangon Szabó Sándorné.

Édesanyjával egymás szavába vágva tették hozzá, hogy a felnyitott sírban nyugvó Fodor János is rokon, ő ugyanis a nagybácsi. Az idős asszony megjegyezte, hogy azt hitte, menten elsüllyed a szégyentől, mikor végignézett a két sír körül álló döbbent gyásznépen.

– Kegyeletsértőnek találjuk a történteket – tette hozzá Szabóné –, ráadásul most szégyenkeznünk kell a szertartáson résztvevők előtt. Mindenkinek ugyanis nem tudjuk egyesével elmondani, hogy mi is történt.
A két asszony azonnal besietett a csőszházba, ahol a temetőgondnok – megnézve a nyilvántartást – azonnal elismerte, nem a sírásók hibáztak, hanem ő jelölt meg rossz sírt.

– Még a temetés előtt megkerestem a sírt. Mikor korán kimentem, hogy megjelöljem, harmatos volt a márvány, így nem tudtam rendesen elolvasni a nevet. Ezért fordulhatott elő a sajnálatos csere – nyilatkozta lapunknak Korsós Mihály, a temető gondnoka.

A férfi szerint nagyon sok dolga volt, mert a halottak napi készülődésben mindenki egyszerre kereste meg azzal a gonddal, problémával, amit nyugodtan egész évben megtehetett volna. A gondok annyit még elmondott, hogy sajnálja a történteket, de a család a szertartás előtt még megnézhette volna a sírt.

B. K. A.–K. T.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákpolgárőrség alakult Mártélyon

Tízfős diákpolgárőrség alakult nemrég Mártélyon. Az általános iskola hetedikes és nyolcadikos… Tovább olvasom