Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Összekötnék a 47-est az ipari parkkal

Egy a laktanyai körfogalmat az ipari parkkal összekötő, mintegy két és fél kilométeres út megépítésével akarja tehermentesíteni a város nagy részét a vásárhelyi önkormányzat. Már a kivitelezőt is kiválasztották, igaz, csak akkor foghat a munkához, ha a város pályázaton megnyeri a beruházás költségét.
A hódmezővásárhelyi körfogalomnál a teherautók ma még csak a Kaszap utca felé mehetnek. Fotó: Tésik Attila
Nem dübörögnek végig a kamionok és a teherautók a városon, ha sikeres lesz a vásárhelyi önkormányzat pályázata, amelyet annak a két és fél kilométeres útnak az építésére adott be, amely a laktanyai körforgalmat kötné össze az ipari parkkal. Mint azt Weszely Tamástól, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának vezetőjétől megtudtuk: az út több mint százötvenmillió forintba kerülne, s a város a megépítéshez szükséges összeget az úgynevezett Interreg-pályázattól szeretné elnyerni.

A beadott pályázatot információink szerint hamarosan elbírálják. Ezt követően azonban nem kell sok időnek eltelnie, míg az építkezést megkezdhetik, ugyanis az önkormányzat elébe ment a döntésnek: már lezárta azt a közbeszerzési eljárást, amelynek egyik eleme éppen ennek az útnak az elkészítése. A munkálatokat – azzal a feltétellel, hogy csak a pályázat elnyerése esetén indíthatja meg – az a Debmut Rt. nyerte, amely egyúttal több városi és ipari parki utat is épít.

Ha sikerül a maroslelei úton keresztül bekötni a 47-esbe a jelenleg csak nagy kerülővel megközelíthető ipari parkot, abból nemcsak az ott működő vállalkozások profitálnak, hanem közvetlenül a vásárhelyiek is. Ma az ipari park felől Szeged felé haladó vagy onnan érkező nehézgépjárművek ugyanis végigdübörögnek a Kaszap és az Andrássy utcán, hogy a Széchenyi téren át kanyarodjanak az igencsak nagy forgalmú Csomorkányi útra. Akkor sem jobb a helyzet, ha a teherautók vezetői a hódtói lakótelepen át rövidítik le útjukat. A város nagy részén áthajtó kamionok sok gondot – zajt, szmogot, balesetveszélyt – jelentenek a sűrűn lakott területen élőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totálkárosra tört egy autó Vásárhelyen

Szabálytalanság miatt történt jelentős anyagi kárral járó, a forgalmat közel háromnegyed órára… Tovább olvasom