Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Összekötnek két vásárhelyi városrészt

Hódmezővásárhely - Őszre elkészülhet a Kertvárost és a tarjáni városrészt összekötő új út Vásárhelyen. A 370 méteres szakasz megépítésével gyorsabban el lehet jutni a bevásárlóközpontokhoz és Szeged felé. Ezzel párhuzamosan felújítják a Kodály Zoltán utcát is.
Forgalom- és sebességkorlátozásra számíthatnak azok, akik a Kodály Zoltán utca felől közelítik meg a Kertvárost Vásárhelyen. Megkezdődött az útburkolat felújítása, a munka várhatóan ősszel fejeződik be. A beruházás során mintegy 680 méteres szakasz – a Pető Ferenc utca csomópontjáig – újul meg – tudtuk meg Szilágyi Tamástól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési csoportjának munkatársától.

A beruházásra 243 millió forint támogatást nyert Vásárhely. Ehhez önrészként 27 millió forintot biztosít az önkormányzat. A pénzből nemcsak az említett utca felújítására futja. A rekonstrukcióval párhuzamosan új utat is építenek.

A Kodály Zoltán és a Pető Ferenc utca kereszteződése után folytatódik az út. A mintegy 370 méteres szakasz a Kertvárost és a tarjáni városrészt köti össze, és a Királyszék utcába fut. Az árvízi kőfalnál egy átjárót alakítanak ki. Az új utat a tervek szerint ősszel adják majd át a forgalomnak.

Már az 1963-as városrendezési tervben is szerepelt ez az összekötő szakasz – hallottuk Hegedűs Zoltán települési képviselőtől. Elmondta: az út megépülésével tehermentesül a Hunyadi és a Zrínyi utca. Ugyanakkor a bevásárlóközpontokhoz, illetve Szeged felé is gyorsabban eljutnak majd a városrész lakói. Az új úthoz kapcsolódóan járda is készül, valamint parkosítanak, és padokat helyeznek ki.

Olvasóink írták

 • 11. egyolvaso 2010. július 14. 09:17
  „9. eldorádó 2010.07.12. 14:33
  Ebben szinte én is biztos vagyok (voltam), csak nem akartam leírni, mert nem adnék ötleteket, ha esetleg még nem jutott a városvezetők eszébe. A Hunyadi utca egyirányúsítása azzal járna, hogy az Imre József u. forgalma meg nőne és ez nem lenne szerencsés a kórház miatt. Kertvárosiként én sem fogom a fél várost megkerülni, hogy haza mehessek, ha Szántó K. J. utcától nyugatra eső városrészekben voltam, vagy Mártélyról, Mindszentről jövök. Különösen, ha a városrendezési tervek szerint -majd egyszer- a Kossuth tér környékét lezárják az autók elől.
  10. szilmaril2 2010.07.12. 14:44
  Annyi haszna biztosan lesz, mert annak idején arról volt szó, hogy ott most azért nem kátyúznak, mert új aszfaltréteget kap az egész út.”
 • 10. szilmaril2 2010. július 12. 14:44
  „Reméljük az utat is megcsinálják, mert már többször beszakadt, pedig csak az ittlakók közlekednek rajta és a nyugdíjas parkhoz a kisbusz. Ha ezt a terhelést sem bírta, mi lesz, ha igazi forgalom is lesz rajta?
  Ja, meg talán kéne az ott található most átadott játszótér és az út közé néhány korlátot is tenni!”
 • 9. eldorádó 2010. július 12. 14:33
  „jó lesz ez az új út!
  A kórház mögött fel kell majd szedni a fekvőrendőröket és egyirányú utcává kell tenni azt is (de engedélyezve a bicikli szembe forgalmat)! Így a forgalom csökkenni fog, a mentősöknek is jó lesz...”
 • 8. Írástudatlan 2010. július 09. 09:38
  „Én személyszerint örülök az új útnak mert így nem kell állandóan kőrbekerűlnöm hogy elmehessek Tarjánba.”
 • 7. egyolvaso 2010. július 08. 13:16
  „Én nap mint nap arra járok, ezért állítom, hogy a Hunadi utcára a Zrinyi utcáról 10-ből kb. 7-8 autó a Madách utca és a Kosstuh tér felől kanyarodik.”
 • 6. aranka2 2010. július 07. 13:54
  „Bocs! utolsó mondatomból tetszés szerint a Gond, ill. baj szavak egyike törlendő!”
 • 5. aranka2 2010. július 07. 13:53
  „A Zrínyi utca (régi nevén Tarjáni Nagy utca) majdnem vakköz. A keskeny Hunyadi, Madách és Nyizsnyai Gusztáv utcák osztják szét forgalmát, nem kielégítően. Ezért ez egy nagyon fontos beruházás, a szinte teljesen elzárt Tarjánt kinyitja, a városközponthoz közelebb hozza. Gond csak az Ady Endre úti torkolattal van baj, ide esetleg körforgalom, de inkább lámpa kell majd.”
 • 4. Én2 2010. július 07. 13:16
  „Én is abban ahiszemben voltam, hogy szélesítik az utat, de igazad van de miért is nem teszik ezt, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. Vag ez nem számít csak költsük a pénzt.
  Nem tudom mennyire lesz forgalom, azt hiszem, hogy Susánból nem jön annyi autó se Szeged felé ae a tescó felé máshová meg nem tud menni. A zrínyi u. forgalmából se sokat vesz le inkább a Hunyadi utcát látom, hogy mentesíteni fogja.”
 • 3. egyolvaso 2010. július 07. 12:49
  „Azért ez erős túlzás. Ez nem azt jelenti, hogy menj csak Szegedre és a bevásárlóközpontokba akkor is, ha nem akarsz. Azoknak, akik amúgy is odajárnak, könnyíti meg a közlekedései lehetőségeit. Én inkább csak azt feszegetném továbbra is, mennyi autó fog ezen az új útszakaszon járni, mennyire indokolt egy ilyen mértékű beruházás?”
 • 2. airwaves 2010. július 07. 11:04
  „A vásárhelyi vállalkozókat, kereskedőket már így is tönkretették."gyorsabban el lehet jutni a bevásárlóközpontokhoz és Szeged felé" Ezzel már nyíltan ki is jelentik, hogy a kutyát se érdekli, ha a maradék üzletek is bezárnak, tönkretéve még több családot és irány Szeged! Itt már úgy sincs semmi...”
 • 1. egyolvaso 2010. július 07. 09:15
  „Amikor elkezdték bontani az út szélét, örültem, hogy majd kiszélesítik. Dehogy szélesítik, csak új útpadkát raknak le (biztos fussa a támogatásból). Könyörgöm, ha már megbontották, miért nem lehetett rajta kicsit szélesíteni? Hely lett volna hozzá.
  A másik. Szerintem nem lesz kihasznált az új szakasz. De ne legyen igazam. Véleményem szerint a Zrinyi ucta forgalma nem veszélyes. A Madách és Hunyadi utca vonalától "sűrűsödik be" a forgalom. Azon szerintem ez nem túl sokat segít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradhat a mindszenti strandszezon

Elképzelhető, hogy idén nem lesz strandszezon Mindszenten. A Tisza vízállása hétfőn 786 centiméter volt, és lassan apad. Tovább olvasom