Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Összeverték Fifit és Pamelát

Hódmezővásárhely - Maradandó sérüléseket okoztak két 6 hónapos keverék kutyának Vásárhelyen. A gazda följelentést tett.
– Tegnap este csengettek a rendőrök, hogy itthon vannak-e a kutyák. Megnéztem, valóban nem voltak az udvarban. A szomszédba mentünk át értük, majd azt láttam, hogy reszketnek, összeverték őket. Szinte a halálukon voltak – emlékezett vissza Posztós Csaba a csütörtök esti történésekre, aki fényképeket is készített a szomszéd udvarán heverő kutyákról. Fifi könnyebb, Pamela súlyos sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk, a rendőröket a szomszéd hívta ki.

Az ebek gazdája nem érti, hogy miért kellett így elbánni az állatokkal. A férfi azt mondja, inkább kifizeti a szabálysértési bírságot gondatlan állattartásért, csak ne tettek volna ilyet a két kutyával. Fifi és Pamela befogadott állatok, közel fél éve kerültek a vásárhelyi Makay utcában élő családhoz, ahol 3 gyerek kedvencei. – Az egyik kislányunk szomorú szmájlit rajzolt, hogy mielőbb felépüljenek – mondta Csaba felesége.

Összeverték Fifit és Pamelát. Fotó: DM (galéria)

Pamelára több műtét is várhat: szilánkosra tört a lába, a kirúgott fogai miatt a száját is helyre kell hozni. Fifi már lábra állt, mikor a családnál jártunk, bicegve és remegve jött oda, hogy körbeszaglásszon, de ő jobban van. – Nálunk jó a kerítés, de valahogy mégis átjutottak rajta – mondta a családfő, miközben mutatta a szomszéd hátsó udvarát, ahol a szörnyűség történt.

Tegnap reggel Göncz Gábor állatvédő segítségével vitték át Pamelát a Makói Kisállat Ambulanciára. Az Állatmentés Örökké Természet és Állatvédő Egyesület vezetőjétől megtudtuk, az egyesület segít a műtét költségének összegyűjtésében, ami 50-100 ezer forintra rúghat. Posztós Csaba péntek délután a vásárhelyi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Napközben csengettünk a szomszédban is, ahol a bántalmazás történt, de nem nyitottak kaput.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

870 millióból újult meg az Erzsébet Kórház

Lezárult a vásárhelyi kórház fejlesztése, 870 millió forintból újult meg az intézmény. Tovább olvasom