Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Őszi hetek kezdődnek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik meg a Vásárhelyi Őszi Hetek ünnepségsorozata péntek délután fél 3-kor a Kossuth téren. Közreműködik a Honvéd Fúvószenekar, Kovács István karnagy vezényletével.
3 órakor már a Kezek dicsérete című kiállítás előtt nyitja meg a hetek programsorozatát a Lánc utca 3. szám alatt található belvárosi fazekasházban Almási István alpolgármester, majd ugyanitt István Erzsébet etnográfus ajánlja az érdeklődők figyelmébe a kiállítást. Ezen Ambrus Sándor fazekas, népi iparművész, Fetter Ferencné hímző népi iparművész, Gálné Nagy Ildikó szövő népi iparművész munkái, valamint a Hódfó Hímzőműhely és Marton Sándorné, a népművészet mestere vásárhelyi hímzései láthatók. Közreműködik az algyői hagyományőrző citerazenekar.

Fél 5-kor a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában mutatják be az iskola diákjai a Grezsa Ferenc emlékezete című műsort, melyet Verseginé Hillay Erika és Borbáth Árpádné állított össze. Az iskola énekkarát Csókay Miklósné és Kardosné Kecskeméti Katalin vezényli. Ezt követően Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész nyitja meg a diákok ötödik őszi tárlatát.

Délután 5 órától az olasz Livigno Fúvószenekar és a litván Agila Néptáncegyüttes ad műsort a Kossuth téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivartalanítási akciót hirdettek a vásárhelyi állatvédők

Hódmezővásárhely - Kedvezményesen ivartalanítják októberben a vásárhelyi kutyákat és macskákat a… Tovább olvasom