Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Őszi Hetek programkavalkád Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kulturális programok sokaságára várják a hagyományos Őszi Hetek rendezvényeire a vásárhelyieket.
Kulturális programok sokaságára várják a hagyományos Vásárhjelyi Őszi Hetek rendezvényeire a vásárhelyieket – hangzott el az Alföldi Galériában tartott sajtótájékoztatón. Almási István polgármester adott ízelítőt a következő napok eseményeiről. Elmondta többek között, hogy ma 16 órától Albert Ildikó és Nagy Nándor szobrait avatják a Bessenyei Művelődési Központ előtt. 17.30-kor a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában megnyílik a X. Diákok Őszi Tárlata, melyre soha ennyi alkotás még nem érkezett, mint az idén. Szombaton 15 órától a XII. Kezek dicsérete kiállítás nyílik a Belvárosi Fazekasházban, ahol a fazekas alkotások mellett, tűzzománcok is láthatóak. 16 órakor az aradi vértanúkra emlékeznek a Kossuth téren. Vasárnap 12 órakor nyílik az Őszi Tárlat az Alföldi Galériában, 13 órakor ugyanitt mutatják be a tavalyi Tornyai-plakettes Kovács Péter grafikus munkáit. 15 órától kezdődik a VI. Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivál a Bessenyei Művelődési Központ előtt.

Sajtótájékoztatón ismertették a vásárhelyi Őszi Hetek programkavalkádját. Fotó: DM/DV (galéria)

Nagy Imre, a Tornyai-múzeum igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az idén még marad az Alföldi Galériában a tavalyi Tornyai-plakettes munkáját bemutató tárlat, jövőre viszont átkerülnek a fődíjasok alkotásai a múzeumba. Galydán Bálint, a Bessenyei Művelődési Központ igazgatója hozzátette: Hegedűs Endre zongoraművész szombati 19 órás koncertjével elindul a bérletes szezon.

A Vásárhelyi őszi Hetek programja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely zongorájára gyűjtenek

Vásárhely hangjára, vagyis a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ koncertzongorájára indítanak adománygyűjtést. Tovább olvasom