Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Őszre elkészülhet az atlétikai centrum

Hódmezővásárhely - A következő tanév kezdetére elkészülhet Vásárhelyen a 350-400 millió forintos összköltségvetésű atlétikai centrum a városi stadionban – mondta el Horváth Zoltán, az önkormányzat sportreferense.
Mint arról már beszámoltunk, a Hódiák SE és a város közös pályázatát befogadta a Magyar Atlétikai Szövetség. Nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmas létesítmények épülnek: 400 méteres rekortánpálya és dobópályák. Az utóbbiaknak a nemzetközi szabványok szerint füvesnek kell lenniük, viszont a közelmúltban felújított, drénezett, automatikus öntözőrendszerrel ellátott labdarúgópályát nem akarják a kalapácsok, diszkoszok „ütéseinek" kitenni. – Azt a megoldást választottuk, hogy a jelenlegi BMX-krossz pálya területén alakítunk ki füves, öntözőrendszerrel ellátott dobópályát és dobókört. A BMX-krossz-szakágnak új területen létesítenénk korszerű, minden igényt kielégítő pályát, modern startgéppel. Itt is cél, hogy nemzetközi viadalok lebonyolítására alkalmas legyen a létesítmény – mondta Horváth Zoltán. A sportreferens közölte: a tervek között szerepel még a focistadion főlelátójának könnyűszerkezetes befedése, a futófolyosó felújítása, valamint eszközök vásárlása.

– Az előzetesen becsült költségvetés magában foglalja a sporteszközök, például gátak, szélfogók és szélmérők beszerzését. Az összegen még módosíthatnak a statikai vizsgálatok, mert sok múlik azon, milyen talajszerkezetre kell építeni a futópályát – vázolta Horváth. Megtudtuk: szeretnék, ha legkésőbb nyár elején startolhatna a munka. Ebben az esetben szeptember 1-jére átadhatnák az atlétikai centrumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományt gyűjtöttek a Vári családnak

Néhány zsák ruhát, élelmiszert és vegyi árut gyűjtött össze a Demokratikus Koalíció mindszenti szervezete a baksi Vári Olivér családjának. Tovább olvasom