Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Öt gyermekkel működik az óvoda Kútvölgyön

Kútvölgy - A Vásárhelyhez tartozó település óvodájába öt gyermek jár. Az apróságokkal egy óvónő és egy dada foglalkozik. A kicsik élvezik a hatalmas udvart és a békés környezetet.
Kicsalta a kútvölgyi óvodásokat a napfény az intézmény nagy, virágos udvarára. A gyermekek csodálkozva nézték, milyen nagyra nőttek pár nap alatt a rügyek. Ottjártunkkor csak hárman voltak az óvodában, ugyanis a kiscsoportos Máté és a középsős Lacika betegen feküdt otthon. A kiscsoportos Katinka, a középsős Alexa és a nagycsoportos Dalma leguggoltak a virágok mellé, majd pár pillanat múlva már az udvar másik részén lévő játékokhoz szaladtak, hogy aztán mindannyian labdát ragadjanak.

A Vásárhelyhez tartozó Kútvölgy óvodája, ahová 1992-ben még 23 gyermek járt, ma már alighanem a legkisebb óvoda címére is pályázhatna.

Igaz, a kútvölgyi óvoda nem önállóan működik, hanem a vásárhelyi Exner Leó Óvoda egyik telephelye.

Három a kislány a kútvölgyi oviban: Dalma, Alexa, Katica. Fotó: Tésik Attila
Három a kislány a kútvölgyi oviban: Dalma, Alexa, Katica.
Fotó: Tésik Attila

A gyermekek láthatóan jól érezték magukat az udvaron, Dziád Mónika óvónő és Berta Jenőné dada minden lépésüket figyelemmel kísérte.
Rossz időben bent játszanak, mesét hallgatnak, énekelnek, rajzolnak, verselnek, imádják a babaszobát és a szerepjátékokat. Kedvenc meséjük a Nagytakarítás a Napnál. Bár csak öten járnak oviba, mindenkinek megvan a jele, így Dalmáé a körte, Alexáé a táska, míg Katinkáé a pöttyös labda.

Van helyük játszani a hatalmas udvaron. Fotó: Tésik Attila
Van helyük játszani a hatalmas udvaron.
Fotó: Tésik Attila

– Törekszünk arra, hogy ugyanazokat a programokat biztosítsuk számukra, mint a városi óvodába járó társaiknak, ezért a kútvölgyi óvodások rendszeresen részt vesznek az anyaintézmény rendezvényein, de a szomszédos iskolában is többször jártak már. Legutóbb színházban voltak Vásárhelyen, a Csalóka Péter mesejátékot nézték meg – mondta lapunknak Molnárné Dobsa Magdolna, az Exner Leó Óvoda vezetője.

Kislétszámok a külterületen

Batidán tizenketten, Szikáncson tizenheten járnak óvodába, s most íratták be a tizedik csöppséget az erzsébeti kisdedóvóba. A Vásárhelyhez tartozó kistelepülések óvodáit a városi közgyűlés az ott élők kérésére, s a gyermekek érdekében hagyta meg az intézményátszervezések idején. Az iskolásokat 2006 ősze óta iskolabusz szállítja a város intézményeibe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi fórumsorozat kezdődik

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi olvasókörökben lakossági fórumsorozaton mutatják be az… Tovább olvasom