Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Öt ingyentelekre hatan pályáztak

Hódmezővásárhely - Öt ingyentelket hirdetett meg tavaly az önkormányzat, amelyekre végül hatan pályáztak.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A pályázati kritériumoknak ketten feleltek meg, egyikük azonban időközben ingatlant vásárolt, ezért visszalépett, így végül 2013-ban eggyel kötöttek szerződést. 10 évvel ezelőtt döntöttek úgy a képviselők, hogy 400-600 négyzetméteres közművesített telkeket osztanak ki a városban, elsősorban azért, hogy Vásárhelyen tartsák a fiatal párokat. Azóta közel 120 ingyentelek talált gazdára. A feltételek nem változtak: a 35 év alatti házaspárok pályázhatnak, akiknek 2 gyermeket kell vállalniuk, és 2 év alatt kell felépíteniük az új otthonukat, de kérelemre a közgyűlés meghosszabbítja a határidőt. Emellett többek között minimum 3 millió forint lakáscélú megtakarítással kell rendelkezniük.

A meghirdetett telkeket közművesítették a Béke-telepen, a Barázda (2), a Szent László (1) és a Váczi Mihály (1) utcában, ezek közül az egyik Barázda utcai talált gazdára. Az Arany utcán is hirdettek egyet, ennek korábban már volt tulajdonosa, de visszaadta. Egy ingyentelek Batidán is gazdára vár még, ezt szintén visszaadták. A pályázók egyébként az önerő kritériumát nem tudták teljesíteni. Hamarosan a város újra megpályáztathatja a szabad építési telkeket.

Olvasóink írták

 • 5. Légiós 2013. július 13. 20:12
  „és munka hely van ott? mert a kritériumot megszabja, de vajon munkát ad a fiataloknak biztosit, mert szép hogy marasztalja öket de ez kevés nagyon kevés”
 • 4. MolnárGergő 2013. július 12. 09:31
  „1. Hód :D”
 • 3. mivan? 2013. július 10. 08:25
  „Nem szoktam úton-útfélen védeni a várost, de ezzel mi is a baj?”
 • 2. grafika88 2013. július 09. 16:19
  „A legszebb, legélhetőbb város!
  Miért nem építkeznek a fiatalok?? nem értem?
  Mindenki dolgozik, van munkája, jó jövedelme .Felépíteni egy új házat semmeddig se tart. a 3 milla önerő se sok, amikor egy új ház kb. 20 milla körül van !
  se nem építkeznek, se nem szülnek ?? Mi van a fiatalokkal?? Táncsak nem költöznek el onnan ???”
 • 1. Hód 2013. július 09. 10:32
  „Hát igen, Vásárhelyen lassan már ingyen sem kell a telek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolából otthon - szobából múzeum

Latabár Kálmánnal disznótorost vacsorázott, Koós Jánossal és Bajor Imrével pálinkázott az 1905-ben iskolának avatott, majd a hetvenes években lakóházzá átalakított otthonában Nagy Lajos. Tovább olvasom