Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Öt ország táncosai a mezővári óvodáért

Hódmezővásárhely - Mezővári új óvodájára eddig több mint harmincmillió forintot adtak össze hódmezővásárhelyi magánszemélyek és vállalkozások.
A szombati néptáncgála bevételét is a 3400 lelkes kárpátaljai település, a kor követelményeinek megfelelő, négycsoportos óvodájának megépítésére ajánlja fel a vásárhelyi művelődési központ.

A esten hat együttes ad műsort: Lettországból a családot jelentő Saime mellett, a Laismena Néptáncegyüttes is fellép. A belga Jan Pirrewit gyermek néptáncegyüttes Schotenből, Antwerpen mellől érkezik. A bolgár FTF „Bozhentsi" együttes koreográfiájában több néprajzi régió hagyománya találkozik. A Maros megyei Szászrégenből érkező Doina Muresului együttes közel félszáz tagja tánccal és énekkel mutatja be a román népművészet jellegzetességeit. Az est házigazdája a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes lesz, akik repertoárjában a történelmi Magyarország táncainak feldolgozása szerepel, így műsorukban Felső-Tisza menti és beregvidéki táncokat is felvillantanak.

A mezővári óvodáért rendezett néptáncgála ma 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében, az eseményen köszöntőt mond Cseri Tamás önkormányzati képviselő. A 900 forintos belépőt megvásárló érdeklődők a város nemes kezdeményezését támogatják. További adományokat a 11500092-11088592-es bankszámlaszámra lehet utalni vagy befizetni a polgármesteri hivatal pénztárában, illetve a Fontana Credit Takarékszövetkezet helyi fiókjában.

A héten az önkormányzat adománygyűjtő ládákat is kihelyezett a város frekventált pontjaira; maeste a Bessenyei-központban is adakozhatnak a vásárhelyiek nehéz sorsú kárpátaljai nemzettársaink megsegítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választhatnak iskolát a mártélyi diákok

A szabad iskolaválasztási joggal élhetnek a mártélyi szülők, így a felső tagozatos gyermekeiknek nem kötelező a jogutód, a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában folytatniuk tanulmányaikat. Tovább olvasom