Délmagyar logó

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 22°C Még több cikk.

Ötleteket vár a vásárhelyi önkormányzat: mi legyen a pihenőpark neve?

Hódmezővásárhely - Tó, játszótér, sportolási lehetőség, több napozódomb is lesz abban a közel 2 hektáros pihenőparkban, amelyet a korábban lebontott Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola helyén alakítanak ki Vásárhelyen.
A beruházás 831 millió forintos pályázatból valósul meg, a kivitelező, a fővállalkozó a vásárhelyi System Service Kft. A projektben az Európa park is megújul. Az épülő új parkba honos növényeket is ültetnek, de a korábbiak, a suli idejéből valók is megmaradnak – azok jelentik majd a kapcsot a régi és az új között.

Tegnapi ottjártunkkor is zajlottak a földmunkák – például az egyik helyi alvállalkozónak, a Délgép Kft.-nek a jóvoltából –, úgy tűnik, és ezt az arra sétálók is ellenőrizhetik, már kezd kialakulni, körvonalazódni a tó medre, partvonala. A közel 2 hektáros, 19 ezer négyzetméteres területnek szinte nincs „ép foltja", mindenütt láthatók a hatalmas munkagépek nyomai.
  A munkák eredményeként már körvonalazódik az új, közel 2 hektáros vásárhelyi pihenőpark. Fotó: Imre Péter
A munkák eredményeként már körvonalazódik az új, közel 2 hektáros vásárhelyi pihenőpark.
Fotó: Imre Péter
Az idén elkészülő, az esztendő végén birtokba vehető pihenőparknak nevet is szeretnének adni. A keresztelőhöz a lakosok segítségét, ötleteit várja a vásárhelyi önkormányzat. Ezeket szeptember 15-éig bedobhatják a városháza aulájában az ötletládába, elküldhetik a sajto@hodmezovasarhely.hu e-mail-címre, illetve Facebookon a Polgármesteri Hivatal gyorshírszolgálata elnevezésű oldalra. A „munkanév" a Hódtói Pihenőpark – ennél valószínűleg frappánsabb, jobb megoldás is születik. Nem teljesen komoly tippünk: LazíTó Pihenőpark.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az a baj, hogy ingyen kéne a víz - A kútfúrókat ellenőriztetné a vásárhelyi Csanki István

Nem az a baj, hogy ingyen kéne a víz - A kútfúrókat ellenőriztetné a vásárhelyi Csanki István
Nem az a baj, hogy az ember vizet szeretne ingyen, hanem az, hogy a fúrt kutak 90 százaléka szakszerűtlenül készül. Ezek elszennyezik a réteget, amiből más is inna. Tovább olvasom