Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Ötletemberek randevúja

Lelophatatlan autókerék, szobában használható bumeráng és játszótér, valamint számos egyéb érdekes, s néha meglepő találmány látható ma és holnap Vásárhelyen. Az Idea 2006 kiállításra a föltalálók is eljöttek.
Sistergő zaj és lilás színben játszó fény fogadja a vásárhelyi főiskola kollégiumába lépőket. Az Idea 2006 Ötlet-újdonság-találmány kiállításon a 150 évvel ezelőtt született Nikola Tesla emlékére bemutatót tartanak az újvidéki Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Szakközépiskola diákjai. A váltóáram elvének kitalálóján kívül nyolcvan magyar és külföldi feltaláló százhúsz alkotását csodálhatják meg az érdeklődik szombat délután öt óráig. A Miskolc közeli Encsről érkező Fucsala Miklós például olyan önzáró kötőelemkészletet hozott, melynek használatával szinte képtelenség lelopni a kocsik kerekeit.

A 63 esztendős férfi agyából pattant ki még a hordozható, forgószékes magasles, a háromlábú kettes létra, melyen egyenetlen talajon is biztonságosan lehet elérni a magasan lévő dolgokat. A vajdasági Szenttamásról származó Nikola Kovacsic speciális gumiból készített spirális, illetve harmonikaszerű futószalagot álmodott, mellyel szinte mindenféle termék könnyen fel- és lepakolható.

A szülők nagyon féltik az otthoni balesetektől csemetéiket. Nekik találta ki a szegedi Kovács György a szobában is összeszerelhető játszóteret. A budapesti Tarjányi Péter szobabumerángja pedig elsősorban nem a gyermek testi épségét óvja, hanem a polcon lévő törékeny tárgyakét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss visszalépett Hernádi javára

Visszalépett tegnap Hernádi Gyula szocialista polgármesterjelölt javára Kiss László, az SZDSZ eddigi… Tovább olvasom