Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Ötmilliárdból újul meg és bővül a Bethlen-gimnázium

Hódmezővásárhely - Aláírtuk a támogatási szerződést, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújításához szükséges tervezési, előkészítési munkákhoz megérkezett 268 millió forint - jelentette be sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, Vásárhely polgármesteri jogkörrel rendelkező alpolgármestere.
Mint arról lapunkban már beszámoltunk, az iskolát a Modern Városok Programban Lázár János országgyűlési képviselő és miniszter kezdeményezésére, a kormány támogatásával újítják fel és bővítik.

Az iskolát fenntartó, működtető ótemplomi református egyházközséggel együttműködésben valósul meg a beruházás. – Ez már a sokadik közös projekt az önkormányzattal – mondta Bán Csaba ótemplomi lelkész a fenntartó képviseletében. A tervek március végére készülnek el, a kivitelezés a munkaterület átadásával szeptemberben startolhat. A teljes költség a kalkulációk szerint 5 milliárd forint lesz.

Mucsi László, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta: 2019 végéig teljesen felújítják a belváros képét meghatározó, 1898-ban emelt, Sándy Gyula tervezte eklektikus stílusú iskolaépületet. A belső helyiségek új burkolatot kapnak, kicserélik a nyílászárókat, a belső nyílászárókat korhűen felújítják, vagy újra legyártják, korszerűsítik az energetikai és elektromos rendszert, a tetőszerkezet teljesen megújul, valamint kijavítják a homlokzat tégla- és kőfelületeinek hibáit.

A bővítéssel szinte megduplázódik a jelenlegi épület közel 4000 négyzetméteres alapterülete. Sándy eredeti tervei szerint új háromszintes épületet emelnek – ez korábban nem valósult meg –, amiben szintek szerint, az alagsortól az 1. emeletig kerékpártároló, melegítőkonyha és ebédlő lesz. Egy meglévő épületszárnyban ráépítéssel 2 szaktantermet alakítanak ki. Egy új, ötszintes épületben tornaterem, 22 szobás kollégium (két akadálymentesített szobával) és könyvtár kap majd helyet. A tervek között lift beépítése is szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos lakástűz Vásárhelyen, Szegeden vízzel és gázzal küzdöttek

Halálos lakástűz Vásárhelyen, Szegeden vízzel és gázzal küzdöttek
94 ember hagyta el biztonságban a vásárhelyi panelházat, ahol a hetediken ütött ki tűz - Szegeden… Tovább olvasom