Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Ötödik választására készül Baloghné

Mártély - Ötödik alkalommal is indul az októberi önkormányzati választáson Mártély polgármestere, Balogh Jánosné. Elárulta: 16 évvel ezelőtt a fejét verte a falba, hogy elcserélte az iskolaigazgatói posztot a faluvezetésért.
16 év, azaz 4 ciklus elteltével már öreg rókának számít – fogalmazott Balogh Jánosné. Mártély polgármestere most sem okoz meglepetést a falubelieknek, ismét megméreti magát az októberi helyhatósági választáson.

– Nem ragaszkodom a polgármesteri székhez, viszont olyan utódot szeretnék, aki továbbviszi a megkezdett munkát, és hasonló gondolkodású. Ilyen lenne a jelenlegi alpolgármester, Albert Tibor, de ő nem akar indulni. Így újra nekivágok – magyarázta.

Balogh Jánosné az elmúlt 16 év alatt nagyon sokat tanult önmagáról. Azt mondja, kiderült: képes küzdeni, kiállni az elképzeléseiért. Elárulta azt is, hogy az első ciklus kezdetén bizony verte a fejét a falba, hogy miért cserélte fel az általános iskola igazgatói posztját a polgármesterségre. Utána azonban belejött a munkájába, ráérzett annak szépségére. Azt mondta: elcsépeltnek tűnik, de szeret a közösségért dolgozni. Büszke arra, hogy az 1300 lakosú Mártélyon mind a mai napig van iskola, óvoda, idősek otthona, szennyvízcsatorna, és saját maguk szolgáltatják az ivóvizet.

16 éve megbánta döntését, ma már szereti munkáját a mártélyi polgármester. Fotó: DM/DV
16 éve megbánta döntését, ma már szereti munkáját a mártélyi polgármester. Fotó: DM/DV

4 éve 63 százalékkal nyert

Négy évvel ezelőtt Balogh Jánosné a szavazatok 63 százalékát szerezte meg az önkormányzati választáson. Borsos József – aki települési képviselő volt akkor és most is – 29 százalékot, míg Szép Ferenc Szilveszterné 8 százalékot kapott. Borsos József egyelőre nem nyilatkozik arról, indul-e az októberi választáson.

– Sajnos ezek nem sok hasonló nagyságú településen vannak meg. Az is elszomorító, hogy annak idején az iskola megmentéséért vállaltam a falu vezetését, és ennyi év után is erőn felül kell küzdeni azért, hogy fenn tudjuk tartani az intézményeinket. Ezek hiányában viszont meghalna a falu – jegyezte meg a polgármester.

Kétgyermekes édesanyaként – Judit 27, Diána 29 éves – legszívesebben a családhoz hasonlítja a polgármesterséget. Egy család életében is szükség van az irányításra, de az is nagyon fontos, hogy a különböző vélemények ellenére végül kompromisszumra jussanak. Ebben partnerek a képviselők – magyarázta –, akik személyeskedés és pártpolitika nélkül a falu érdekeit veszik figyelembe.

– Nem vagyok fafejű, nem ragaszkodom foggal-körömmel az elképzeléseimhez, és úgy vélem, nem szoktam hisztizni, ha nem nekem adnak igazat. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem mindenki szeret a faluban, de a többség elfogad, és az elmúlt évek bizonyították: jól tudunk együtt dolgozni. Ezt egyébként másképpen nem is lehet csinálni – jegyezte meg Balogh Jánosné.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Pepejeans 2010. július 25. 08:27
  „Szerintem egy nagyon kedves, talpraesett nő, aki érti a dolgát. Remélem a továbbiakban is ő lesz a polgármester, sok sikert neki. Mindszentre is ilyen vezető kellene.”
 • 24. mota 2010. július 24. 08:24
  „Minibusz!
  Aug. 6-án,9 órakor(!!!!!) a Víziközmű Társaság közgyűlést tart a Műv.Kp.-ban.Ha tudsz(!!!!),menj el,sztem érdekes napirendi pontok lesznek.”
 • 23. aranka2 2010. július 23. 20:12
  „Mint jól tudjuk, Lixus-kzs nem más, mint Lázár János vicsorgó kis ölebe, tehát hozzászólása is ennyit ér. Mindannyian emlékszünk Lázár kíméletlen és hazug lejárató kampányára Baloghné ellen, akinek soha nem tudja megbocsátani, hogy majdnem nyert ellene.”
 • 22. KilgoreTrout 2010. július 22. 20:49
  „Polgármesterként, emberként, anyaként minden bizonnyal kiváló.
  Politikusként azonban a 2006-os visszalépéssel előttem örökre elásta magát.”
 • 21. hecsedli 2010. július 22. 19:34
  „16. Na itt a kutya elásva,jól látod a dolgokat.”
 • 20. hecsedli 2010. július 22. 19:33
  „Én2 még írni sem tudsz helyesen nem csak a szövegértelmezéssel vannak gondjaid.Nagyon gyenge pártkatona vagy hallod-e.”
 • 19. Én2 2010. július 22. 19:27
  „Lixus- Te biztos fiedeszes vagy mert el akarod számoltatni Baloghné ts. Szerintem szivesen teszi.”
 • 18. Lixus_kzs 2010. július 22. 17:14
  „Pfuj remélem végre leválják, mert ideje volna, nem kis pénzekkel károsította meg a mártélyiakat.”
 • 17. Én2 2010. július 22. 12:00
  „bünti- Balognénak volt benne része nem kevés, gondoskodott róla Lázár János.Kapozz szegény hideget, meleget sok aljasságot, hazugságto. De ő kibirta azt is. Erős és talpraesett asszony az biztos.”
 • 16. 83779641 2010. július 22. 11:52
  „"Elárulta azt is, hogy az első ciklus kezdetén bizony verte a fejét a falba, hogy miért cserélte fel az általános iskola igazgatói posztját a polgármesterségre."

  Ha valaki szereti a szakmáját, annak nem hiányzik a politikai pálya, hacsak nem anyagi motiváció áll mögötte.”
 • 15. Minibusz 2010. július 22. 09:24
  „Én ezt a "bünti" felvállalását nem láton nálunk.
  Vannak dolgok, amiket nem lehet demokratikusan, mindenkinek megfelelő módon végrehajtani. Ez a projekt is ilyen. Az, hogy most kioktatják-e az embereket vagy sem, fogalmam sincs. 1 utcagyűllésen voltam anno, elmondták mi a helyzet, ezt hogyan képzelik el, és amikor lehetett kérdezni, mi volt az első kérdés? A szemetet miért nem csütörtökön viszik szerda helyett?
  Én azt kérdeztem, milyen mélyre kell majd az udvaron ásni.
  Ezek után szerintem, ha így állnak hozzá emberek, nincs más lehetőség, csak a kényszer.
  Még van 4 év, ha jól emlékszem, és utána jönnek a büntetések.
  Márpedig az nem túl jó dolog.

  Az, hogy megbízunk-e a választott képviselőinkben, nos erre csak azt tudom mondani, hogy megszavazta a falu őket, tehát joggal vannak ott.
  Egyébként azért mert én nem XYZ-re szavaztam akkor, meg majd most sem, még nem jelenti azt, hogy ennek ellenére ne támogatnám azt amit csinál. Ezt nem így kellene megfogalmazni.
  A lényeg, hogy elfogadom, mint vezetőt.
  Még akkor is, ha abszolúlt nem értek vele egyet akármiben.”
 • 14. mota 2010. július 22. 09:08
  „Minibusz!
  Mártélyon elfogadtatták a lakókkal a csatornázást,kiválasztották a legoptimálisabb megoldást,vállalva és belekalkulálva a "büntit" is.Túl vannak rajta,túl vannak a feljelentésen is,működik a dolog.Olyanok vállal-
  ták, akikben megbíztak a mártélyiak. Mindszenten erőből,minden felmerülő problémát lesöpörve,agresszív
  stílusban kioktatva az embereket,nem a teljes információval ellátva akarják végigvinni olyanok,akikben már
  2008-ban sem bízott sok mindszenti.
  A magam részéről további sikeres faluvezetést kívánok Baloghnénak!!!!”
 • 13. Minibusz 2010. július 22. 06:05
  „Természetesen én sem úgy értettem, hogy a telepi emberek gondolkodnak a bezáráson, hanem a nagyjaink.
  Igen, a csatornázás volt az, amire azt mondom meg gondolom, hogy nagyon jól tette amit tett.
  4 éve is azt mondtam, de most is azt mondom, ha egy vezető, nem a saját céljai miatt, hanem a közösségért a közösség érdekében úgy csavarja és forgatja a jog betűit, hogy az nekik jó legyen, akkor csinálja. És ezt keményen meg is kell valósítani.
  Nálunk megy a totyogás, mert csak az egyenlegemet kaptam meg eddig, ebből tudom azt, hogy fizetem és jó helyre fizetem a kis pénzecskémet, de amúgy semmi infó. Az meg nem információ, hogy a helyi újságban megjelenik egy fénykép, meg egy cikk, ami arról szól, hogy hányan nem fizetik meg ki kit perel.
  Vannak szituációk, amikor a demokrácia nem működik, és muszáj lenne a közhatalmi szerveknek erősebb fellépést foganatosítaniuk.
  Csatornázunk.
  És ennyi.
  Nincs vita, utcagyűllés tiltakozás meg minden más.
  Emberek! Két lehetőség van, az egyik a havi részletes, a másik meg az egyösszegű.
  Szankció meg a jelzálogosítás ha nem teszi.
  Csak arra megy el az idő, hogy a maradék 20%-ot valahogy "bevegyék" ebbe a körbe.

  Mindegy, csak felbosszantom ezen is magamat.
  Mártélyon meg tudták csinálni, nálunk meg arra hivatkoznak, hogy nem akarnak ilyen drasztikus módszerhez folyamodni. Nevetséges.

  A jelöltet tegnap reggel hallottam (ismétlésben) nyilatkozni, már ha egyre gondolunk.
  Róla még csak nem is hallottam ezidáig. Ez nem meglepő mert ugye csak aludni járok haza.”
 • 12. lufi 2010. július 22. 01:51
  „Tudomásom szerint, többségében azok a gyerekek járnak Mindszentől - Mártélyra iskolába, akik régebben a Kincsesházba jártak Vásárhelyre, mielőtt még nem szűnt meg, vagyis alakult át (most vmi. Táltos Iskola néven fut...) Ezeknek a gyerekeknek, vagyis többségének, valamilyen részképesség zavara van, ismerek olyat is, aki mozgássérült.”
 • 11. Filctoll 2010. július 21. 21:06
  „Baloghnénak további sok sikert és kitartást kívánok!
  Ő legalább bebizonyította hogy a csatornázást olcsóbban és véleményem szerint jobban, kulturáltabban -nem az útközepét és mindent feldúrva - is meg lehet csinálni.
  Baloghné olyan ember akit az emberek ismernek és szeretnek, a véleményem szerint ez a sikerének a titka!
  Ritka egy jó ember!”
 • 10. Én2 2010. július 21. 17:19
  „Pengemester- hát Ti Mindszentiek ne legyetek olyan bárgyúak mint a Vásárhelyiek , ne legyetek buták olyat álasszatok aki a városért él és nem magának gyűjti a vagyont.aki törődik az emberek életével és ne talán még mhelyet is tud teremten. Vásárhelyen ez nincs meg és mégis a bírka nép mindig egyre szavaz.Legyetek bölcsebbek.Nem kell hinni a sok hazugságnak és megtévesztésnek.”
 • 9. Pengemester 2010. július 21. 16:19
  „Na jah,Minibusz...hadd tegyek helyre egy fogalmat: nem a Dózsa-telepen gondolkodnak arról,hogy meg kéne szüntetni az iskolát,hanem azon agyalnak,hogy meg kéne szüntetni,de szerencsére van annyi emberség a testületben,hogy nem meri meglépni. Az igazat megvallva úgy,hogy közben három pedagógus is tagja,nem kevesen ott élnek,nap mint nap arra járnak,onnan indultak,marha nehezen tudnának az emberek szemébe nézni,és megkockáztatom,egy ilyen döntést követően nem volna maradásuk a városban,de máshol sem. Mindazonáltal tudok olyan,polgármesteri székre aspiráló mindszentiről,aki miután becsődöltette a saját cégét,most polgármesternek készül,és valóban része a programjának az iskolabezárás. (Túl sok helyről hallottam,hogy mendemondának tartsam) Egyet tudok: az ezredforduló előtt már nagyon ráfaragott a város egy művészlelkű honfitársunk polgármesterré választásával. Az marha kevés,hogy évente két koszorúzáson megmutatom magam,és elszavalom a Nemzeti dalt...
  egyébként tényleg elgondolkodtató,hogy nem kevesen járnak át Mártélyra Mindszentről is. Szívesen vennék ezügyben egy épkézláb magyarázatot.”
 • 8. jim1241 2010. július 21. 09:05
  „2006ban ismertem megBalloghnét,nagyon aranyos,nagyon kedves,kellemes jelenség.jó lenne ha hmvhelyen lenne polgm.sok sikert neki”
 • 7. macusnéni 2010. július 21. 08:38
  „Sok sikert és kitartást az elkövetkező évekre,mindenhol egy ilyen polgármester kellene,s akkor jól mennének a dolgok,s a választók elégedettek lennének.”
 • 6. Minibusz 2010. július 21. 07:29
  „Még mindig emlékszem nagymamám szavaira, aki mindig felsőfokon beszélt a pm asszonyról.
  Úgy gondolom, és majd kijavítanak ha tévednék, de ha csak fele ennyi dolog lenne Mindszenten, ott sem panaszkodna senki.
  Mindenütt van gond, de az tény, hogy Mártélyra átjárnak gyerekek az iskolába, míg nálunk a Dózsa-telepen azon gondolkodnak, hogy azt meg megszüntetik.
  A kettő nem ugyanaz, de mégis érdekes.

  Az sem mellékes, hogy milyen támadások ellenére is, de talpon van és teszi a dolgát. Emlékezhetünk rá mi volt 4 éve, amikor LJ mindent és mindenkit bedobott, hogy lejárassa.

  Úgy gondolom, jó munkát végez.
  Persze nem kell velem egyetérteni, de akkor is így gondolom.

  Sok sikert, és jó egészséget, no meg persze ugyanilyen kitartást kívánok!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mikulás nyári parkolója

Hódmezővásárhely - Csodálkozva és örömmel nézegetik a kisgyerekek a Teleki utca egyik házának… Tovább olvasom