Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötszázmilliós segély

A vásárhelyi önkormányzat idei első félévi segélykeretének felhasználásáról, valamint a polgármesteri hivatal szociális területen benyújtott pályázatairól tartott tegnap kora délután sajtótájékoztatót a városházán Kiss Andrásné, a népjóléti iroda vezetője.
A vásárhelyi önkormányzat idei első félévi segélykeretének felhasználásáról, valamint a polgármesteri hivatal szociális területen benyújtott pályázatairól tartott tegnap kora délután sajtótájékoztatót a városházán Kiss Andrásné, a népjóléti iroda vezetője. Az önkormányzat segélykerete 500 millió forint. Több területen át kellett csoportosítani az összegeket, hogy tartani tudják az időarányos kifizetéseket. A felhasználható keret több mint felét a rendszeres gyermekvédelmi támogatás teszi ki.

Az átmeneti, valamint a gyógyszersegélynél a készpénz helyett bevezették az utalványrendszert, mert így biztosan arra fordítják az érintettek az összeget, amire kapják. Az idén eddig az önkormányzat kilenc szociális jellegű pályázatot nyújtott be. Többek között nyertek 350 millió forintot, melyből oktatóbázist, a hajléktalanok számára nappali melegedőt és fogyatékosokat ellátó nappali intézményt alakítanak ki. A Serház téren ugyancsak pályázati pénzből bővítik az idősek otthonát, valamint a fogyatékosok intézetének beépítik a tetőterét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A horgászvita nem csak a halakról szól

Háború zajlik a vásárhelyi Dobó Ferenc Horgászegyesület vezetőségében. A legnagyobb vásárhelyi… Tovább olvasom