Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Ötszázzal több katonát verbuválnak

A haderő átszervezése miatt őszre mintegy ötszáz fővel szeretné bővíteni a Magyar Honvédség a vásárhelyi laktanya létszámát.
A haderő átszervezése miatt őszre mintegy ötszáz fővel szeretné bővíteni a Magyar Honvédség a vásárhelyi laktanya létszámát. A létesítményben tegnap vezető toborzók találkoztak annak érdekében, hogy megbeszéljék a sikeres verbuválás részleteit. Ocsovai János ezredestől, a Honvédelmi Minisztérium személyzeti főosztályának vezetőjétől megtudtuk, nem csupán magas iskolai végzettségű jelentkezőket várnak. Közel 180 olyan beosztás van, amelyre elegendő a szakmunkásvégzettség is. Sok C típusú jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetőre is szükségük van.

Benkő Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnokságának parancsnok-helyettese elmondta: azok a jelentkezők, akik még nem voltak katonák, öt hónapos felkészítésen vesznek részt a szentendrei kiképzőbázison. Minden jelentkezőnek azt ajánlják, a márciusi egészségügyi, fizikai és pszichikai vizsgálatra készüljön fel, mert aki nem megy át, az csak egy év múlva próbálkozhat újra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték a Family Center építését

Két év után megkezdődött a vásárhelyi Family Center építése az egykori ifjúsági park területén. A… Tovább olvasom