Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Öv alatti ütések Mindszenten

Mindszent - A polgármestert megfenyegették, ellenfelének a háza elé piszkítottak a kampány idején Mindszenten. Ilyesmi a kampány idején másutt is előfordult. A kisvárosban viszont nem fejeződött be a választással a küzdelem.
A polgármestert megfenyegették, ellenfelének a háza elé piszkítottak a kampány idején Mindszenten. Ilyesmi a kampány idején másutt is előfordult. A kisvárosban viszont nem fejeződött be a választással a küzdelem – talán ezzel magyarázható, hogy a „földalatti harcnak" sincs vége. A rendőrség egyelőre nem találja a bálagyújtogatót, és arra sem derült fény, ki húzta meg szöggel a jegyző autóját.

Antal István, Fidesz-színekben polgármesterjelöltként indult Mindszenten a független Zsótér Istvánnal szemben. Veszített, de nem is ezt emészti meg nehezen.
– Választások idején rendszeres, hogy a szüleimet is zaklatják névtelen telefonálók – mondta az önkormányzati képviselő. – „Bátran" közlik velük, milyen hülye fiút neveltek fel. Szomorú, hogy a hozzátartozókat sem kímélik. Jómagam is kapok telefonokat, hogy mondjak le, a képviselő-testület oszlassa fel magát. A legundorítóbb eset húsvétkor történt. Indultam a templomba, mikor észrevettem, hogy valaki a házam elé rondított, és a falat is összekente „művével". Az indítékról, az okról csak annyit: a főutcán lakom, nem hiszem, hogy valaki csak úgy spontán odakuporodik a házam elé elvégezni a dolgát... Nem csináltam felhajtást, feljelentést sem tettem, egyszerűen letakarítottam, és ezzel lezártam az ügyet.

Zsótér István polgármesternek sincsenek kedvezőbb tapasztalatai. Őt áprilisban fenyegette meg telefonon – a nevét elhallgatva – egy borgőzös férfihang. Ráadásul a szolgálati számán csörgött, amit nem adott le a városházán.
– Pontosan nem emlékszem, hogyan mondta, miként fogalmazott, de azt követelte, azonnal mondjak le – emlékezett Zsótér. – Azóta ilyen nem történt, szerencsére nem erről szól az életünk. Nem derült ki, hogy ki lehetett, igaz, feljelentést sem tettem, csak bejelentettem az esetet a rendőrségen. Biztos vagyok benne, felbérelt, fizetett ember volt, és nem a saját véleményét fogalmazta meg.

Ebből a szempontból Mindszenten a köztisztviselők, illetve vagyontárgyaik sincsenek biztonságban. Hevesi Tamás jegyzőnek július végén rongálták meg az autóját. A Fiat Marea bal oldalát éles, hegyes tárggyal – a szakértők szerint szöggel – az első sárvédőtől a hátsóig végigkarcolták. A „nyom" egészen az alapozóig hatolt. Akkor Hevesi azt mondta, majdnem biztos a politikai indíttatásban, de a nézetkülönbségeket nem ezen a módon kellene lerendezni.
– Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem, de nem találták meg az elkövetőt, és beszüntették a nyomozást. Ez van. A kocsi rendbehozatalára 150 ezer forintot költöttem.

A legutóbbi „csínynek" Hevesi István önkormányzati képviselő és családja látta a kárát. Kigyulladt a település külterületén az a szín, melyben a szálas takarmányt tárolták: 4000 bála szalma, tíz darab zsákban lévő napraforgóocsú és közel 200 hullámpala lett a lángok martaléka. A képviselő saját kárát 1 millió forintra becsülte – a szín tulajdonosa 13 millióra taksálta ugyanezt –, és szándékos gyújtogatásra gyanakodott. A rendőrség nyomozást indított, az elmúlt hét végére ígért eredményt.

– Nem számolhatok be új fejleményről, legalábbis engem nem értesítettek a rendőrök – közölte Hevesi. – Tudomásom szerint még nem került elő az elkövető. Az indok? Remélem, nem a gazdálkodó és nem is a közéleti szereplő, a politikus ellen irányult a tett. Tanácstalan vagyok, nem tudok mire gondolni, de mélyen elítélem az ilyen cselekményeket. A problémákat megbeszélhetjük, a véleményeket ütköztethetjük, vitatkozhatunk, de nem így... A közelmúltban több gyanús eset történt, ez nem volt jellemző Mindszentre – és remélem a jövőben sem lesz az.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beerősítettek a vásárhelyi rendőrök

Hódmezővásárhely - Tavaly több bírálat is érte a közgyűlésben a vásárhelyi rendőrök munkáját. Benkő… Tovább olvasom