Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Pálya helyett parkot kérnek az Andrássy utcaiak

A vásárhelyi Andrássy utca 2–6. szám mögötti játszóteret márciusban felszámolták, mert gyerekek már nem használták, éjszakánként viszont hajléktalanok és hangoskodó fiatalok vették birtokba. A közelben lévő bekerített sportpályára is hasonló sors vár, mert már itt sem pattog a labda. A kapukat elvitték, az aszfalt töredezett, a drótháló nagy része is hiányzik.
Vásárhelyen egyetlen egy körbekerített sportpálya, úgynevezett dühöngő van. Az Andrássy utca 2–6. szám mögötti parkos területen lévőt viszont már jó ideje nem használja senki. Eredeti funkcióját már nem is töltheti be, mivel az aszfaltja széttöredezett, drótkerítésének jó részét, valamint a kapukat elvitte valaki.

Közvetlen szomszédságában korábban volt egy játszótér is. Még a „békebeli" fémvázas mászókával, hintával, de ezt az önkormányzat márciusban felszámolta. Erre azért volt szükség, mert az ott lakók azzal a kéréssel fordultak a hivatalhoz: szüntesse meg náluk az áldatlan állapotot. A játszóteret ugyanis már nem a kicsik vették igénybe, hanem éjszakánként fiatalok hangoskodtak, illetve hajléktalanok aludtak, s végezték ott a dolgukat.

Az egyelőre parlagon heverő sportpálya sorsa még bizonytalan. A városházáról kapott tájékoztatás szerint hamarosan felmérik, vajon szükség van-e erre a kis létesítményre. Ha igen, akkor felújítják.
Ha viszont úgy döntenek a környéken lakók, hogy nincs rá szükség, akkor a játszótérhez hasonlóan ezt is megszüntetik. A hinta, mászóka helyén már padok vannak, s ezek kerülnek a pálya helyére is, így egy kis pihenőövezet alakulhatna ki az Andrássy utca 2–6. szám mögött.

Lapunk is végzett egy gyors felmérést, megkérdeztünk néhány környéken lakót: maradjon vagy sem a pálya. A válaszolók többsége szerint parkosítani kellene a területet inkább, mert attól tartanak, hogy a még több pad, illetve kerti asztal kihelyezésével újból ideszoknának az esti vandálok, s ezzel oda az éjszakai nyugalmuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oktatási intézmények az egyháznál Vásárhelyen

Ünnepélyes keretek között adta át tegnap a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Tornyai János Általános… Tovább olvasom