Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Pályázat családi házak felújítására

Hódmezővásárhely - A panelházak mellett a családi és a téglablokkos társasházak korszerűsítésére is lehet támogatást kérni – hangzott el tegnap a vásárhelyi városházán tartott sajtótájékoztatón.
Gyömrő-Molnár Imre települési képviselő elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázata a családi házaknál nyílászáró-cserére, fűtéskorszerűsítésre, szigetelésre, megújuló energiaforrások használatára ad lehetőséget, míg a társasházaknál a nyílászárók cseréjére.

A minisztérium 30 százalékkal támogatja a beruházást, ez új ajtó, ablak esetén maximum 555 ezer forint, fűtéskorszerűsítésnél 630 ezer forint, hőszigetelésnél 540 ezer forint, alternatív energiaforrás kialakításánál 1 millió 470 ezer forint. Új ház építésénél a megújuló energiaforrások használatát négyzetméterenként 25 ezer forinttal támogatják. A beruházásokat egy éven belül kell megvalósítani, a pályázatot 2010. október 30-éig lehet benyújtani. A szükséges tanúsítványokat Antalóczy Péternél, a HVSZ Zrt. munkatársánál lehet beszerezni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 hónapja nem kapnak tiszteletdíjat a képviselők

Május óta nem kapnak tiszteletdíjat a mindszenti képviselők, főállásúként csak Zsótér István polgármester vesz fel fizetést. Tovább olvasom