Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Pályázatra vár Vásárhely: kész az új élményfürdő engedélyes terve

Hódmezővásárhely - Elkészült a vásárhelyi élményfürdő engedélyes terve, csak az új pályázat kiírására vár a beruházó Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt.
Utóbbi még korábban 900 millió forintot nyert pályázaton egy 2,1 milliárdos fejlesztés megvalósítására. Gazdasági megfontolásból azonban a vásárhelyi közgyűlés racionalizálta az eredeti tervet, amelyben egy 6800 négyzetméteres épület szerepelt. Helyette egy 3000 négyzetméteres, 800 milliós költségvetésű élményfürdő megvalósítására voksoltak a képviselők. Ehhez azonban a korábbi nyertes pályázat összegét már nem tudják felhasználni. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (NFÜ) egyeztetett a terv módosításáról a város, az NFÜ partnernek bizonyult az új elképzelések megvalósításában – hallottuk Göbl Vilmostól, a polgármesteri hivatal sajtóreferensétől. Megtudtuk: ha kiírják az új pályázatot, és támogatáshoz jut a város, akkor jövőre el is kezdődhet a beruházás.

A vásárhelyi élményfürdő az elmúlt években több alkalommal is napirendre került a közgyűléseken. A terv módosításakor például elhangzott: tanulni kell a környező települések monumentális strandberuházásainak hibáiból. A helyi igényeket és a pénzügyi lehetőségeket kell figyelembe venni. Így aztán a város új élményfürdőjébe – amely az uszoda szomszédságában lesz, és az átjárhatóságot is biztosítják a két létesítmény között – 546 négyzetméteres medenceteret (ülő-, gyermek- és élménymedencék) terveztek, 5–6 csúszdával és sodrófolyosóval. Az emeletről lehet majd használni a csúszdákat, mint ahogy a környéken különlegességnek számító, 8 méter mély búvármedencét is, amely az elképzelések szerint egy méhkasra hasonlítana, és az oldalán ablakok lennének.

Olvasóink írták

 • 14. eldorádó 2011. május 03. 08:48
  „a munkahelyteremtésről írogatóknak: a Mekiben és az élményfürdőben is emberek fognak dolgozni!
  a fürdők kihasználtsága: jelenleg recesszió van, de nem lesz ez mindig így! Egy optimális méretű stranddal, több helyi szállás lehetőséggel lehetséges lesz a rentábilis működtetés (pl. Harkány túlméretes starnd, fénykorában a jugoszláv vendégek tartották el.)”
 • 13. Renchy 2011. május 01. 11:09
  „Könyörgöm, gondolkozzanak már egy kicsit a képviselők! Ha már a megépítésre pályázati pénzekből kerül sor, a város meg úszik az adósságban, az élményfürdő fenntartási költségeit hogyan fogják kigazdálkodni? Majd mennek az államhoz sírni és az adófizetők pénzéből tömik majd be a hiányt?!”
 • 12. Primus 2011. május 01. 00:07
  „látszat beruházás.
  valaki jó hasznot húz belőle. úgy mint a mekkdonáldszból.
  pfff...újj”
 • 11. terminátor 2011. április 28. 22:28
  „Egy olvasmányom jut ilyenkor eszembe: Szabó Zoltán : Cifra nyomorúság.”
 • 10. Pepejeans 2011. április 27. 07:22
  „Lázárhely valóságos Kánaán a munkanélküli, csóró embereknek: lassan annyi látnivaló lesz a városban,hogy egész napokat lehet eltölteni a különböző drágábbnál drágább , veszteségesebbnél veszteségesebb műremekek nézegetésével, addig se kell sort állni a munkaügyi központban, meg addig se kell azon gondolkozni,hogy mi lesz holnap.”
 • 9. airwaves 2011. április 26. 15:45
  „Kedves Emberek!
  Vásárhelyen nem számít, hogy ami megépül, annak van-e értelme vagy nincs! Az is másodlagos, hogy kinek épül egy ekkora csórósággal, munkanélküliséggel, eladósodottsággal "büszkélkedő" városban. Viszont a több milliárd forintos beruházásoknak igen jó a "jutaléka."
  Ki az akinek az életminősége jelentősen javul egy körforgalomtól, egy szobortól, vagy egy múzeumtól? Az egyszerű vásárhelyi halandónak biztosan nem, de van akinek biztosan igen...
  Mivel "akinek semmilye sincs, az annyit is ér" ezért kellenek ezek a díszberuházások, hogy ez a jelző ne legyen érvényes akárkire :(”
 • 8. 980815 2011. április 26. 15:25
  „Azért élményfürdő,mert egy élmény lesz nézni,ahogyan kong az ürességtől.Miből gondolja tisztelt lázár jános urasága,hogy amikor az otthoni rezsit,nem bírják az emberek fizetni,akkor majd a strandbelépőre lesz pénzük.”
 • 7. booo 2011. április 26. 14:16
  „Felesleges, pénzkidobás!
  A jelenlegi strandra is "lasszóval" fogják a vendégeket, inkább gyárakat, munkahelyeket teremtenének!”
 • 6. Falcao 2011. április 26. 13:05
  „Nem kell ide munkahely!
  Majd lesz közmeló.”
 • 5. insideman 2011. április 26. 11:36
  „csak halkan kérdezném meg : a munkahely teremtés nem fontosabb?”
 • 4. hajnalka 2011. április 26. 11:14
  „Kavics formájú kávézó a Kossuth térre a Sarokház elé mázas kerámiával díszítve, méhkas alakú búvármedence ablakokkal.
  Mi jön még? Kacsalábon forgó palota?

  Hogy nekünk milyen jól megy! A nyomor rongyrázása...”
 • 3. zoltanszabo 2011. április 26. 11:12
  „Az országban 386 fürdő van összesen. Ebből 98 %-a veszteséges. /máshol olvastam /.”
 • 2. dmonlájn 2011. április 26. 10:31
  „1. macs 2011.04.26. 10:18
  mert nem nézheti egy város, hogy a szomszédjának van élményfűrdője és jól ki akar <moderálva> vele! ennyi!
  De kíváncsi vagyok, hogy a sok narancsosnak milyen hozzászólásai lesznek, hiszen egy fityeszes városban épül, ami ugye az ország legjobban eladósodott városa! no comment”
 • 1. macs 2011. április 26. 10:18
  „Úgy őszintén miért kell minden településen egy élményfürdő? Rengeteg olyan fürdő van az országban, melyet képtelenek fenntartani. Lásd Harkány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus baleset a 47-es úton

Életét vesztette az a férfi, aki autójával a 47-es főúton egy épületnek csapódott Szeged és Hódmezővásárhely között. Képgaléria. Tovább olvasom