Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Pályázik Székkutas a csatornázásra - 71 százalék támogatta a beruházást

Székkutas - 71 százalék támogatta a szennyvízcsatornázást Székkutason. Az önkormányzat 741 ingatlantulajdonost kérdezett meg, közülük 184 szavazott igennel, de a vissza nem küldött nyilatkozatokat is pozitív válasznak értékelték. A képviselők tegnap döntöttek: pályáznak az 1 milliárdos beruházásra.
741 ingatlantulajdonos közül 398 küldte vissza a székkutasi önkormányzatnak azt a levelet, amelyben arról kellett nyilatkozniuk: legyen-e a falunak szennyvízcsatornája? A beruházás 1 milliárd forintba kerülne, amelyhez uniós támogatásként 776 millió forintot kapna a település, önerőként pedig 137 millió forint kellene. Korábban Szél István polgármester azt mondta lapunknak, több okból sem egyszerű a csatornázás kérdése. 2008-ban már megalakult a víziközmű-társulás, de nem sikerült megnyerni a pályázatot. A tagok most is törlesztik a hozzájárulást. Utóbbit viszont csak az érintettek 57 százaléka tudta vállalni, eddig összesen 39 milliót fizettek be.

Pontosan azért küldték ki a kérdőíveket a tulajdonosoknak, hogy kiderüljön: bírja-e a pénztárcájuk a csatornázás költségeit. Az adatokat a hétvégén értékelték ki. A már említett 398-ból 184 egyetértett a beruházással, 214 pedig nem akarta azt. A levélben az is szerepelt, ha nem küldik vissza a nyilatkozatot, azzal az igenek táborát erősítik. Így 527 pozitív válasz született, azaz 71 százalék tette le voksát a szennyvízcsatornázás mellett Székkutason.

A végső szót tegnap a képviselő-testület mondta ki: 6 igen és 1 tartózkodás mellett támogatta a beruházást, úgy döntöttek, benyújtják a pályázatot.

Olvasóink írták

 • 2. Falcao 2011. május 31. 12:56
  „lollerfalva lehet ott is a sok bohóc szenátor miatt.”
 • 1. zoltanszabo 2011. május 31. 11:08
  „KB. ilyen a fityesz mentalotása is vsak nagyban .
  398 -ból---184 IGEN-----214 NEM . ez 71 % MILYEN ISKOLA VAN OTT SZékkutason ? Milyen matekot tanítanak ???????
  még is ez győzött. !!!!Milyen demokrácia az : amit a nép akar, szavaz meg----pont az ellenkezőjét cselekszik !
  V. Bulgáriában élünk ??? mert ott éppen így fordítva működik a dolog ! Ha igent mondanak : rázzák a fejüket, ha nemet : bólogatnak !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A délvidéki bevonulás vásárhelyi hősi halottjára emlékeznek

Az idén lenne 100 éves Imre Pál, aki 1941 áprilisában a délvidéki visszafoglalásakor halt hősi halált egy csetnik támadásban. Tovább olvasom