Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Pancser rabló a vásárhelyi Teleki utcai boltban

Először viccelődő „hódikötös fiúnak" nézték a símaszkját igazgató rablót a vásárhelyi boltosok. A rablási kísérlet hétfőn délután zajlott le Vásárhelyen. A késsel fenyegetőző embert – egy 57 éves tótkomlósi férfit – az üzlettulajdonos riasztotta meg, majd az utcán is üldözte. A tettest autója rendszáma alapján másfél órán belül elfogták a rendőrök Tótkomlóson.
Nagy Pál és lánya, Erzsébet. Elriasztották a tettest. Fotó: Tésik Attila
Először nem vették komolyan a vásárhelyi Teleki utcai élelmiszerbolt alkalmazottjai azt a rablási kísérletet, melynek szenvedő alanyai voltak hétfőn kora délután. Mint megírtuk, egy 59 esztendős tótkomlósi férfi próbálta meg kirabolni az üzletet.

– Benn álltam a bejárat mellett a pénztárban, a kolléganőm pedig a polcot pakolta, amikor belépett a férfi. Amikor rápillantottam, láttam, hogy épp a szeménél kivágott símaszkot igazítja az orránál, s rögtön azt hittem, már megint a szomszédban dolgozó „hódikötös" fiúk hülyéskednek. Ők szokták tréfásan mondani vásárláskor, hogy adjam nekik a pénzt – idézte fel annak a tíz percnek a történetét Erzsébet, a bolt tulajdonosának lánya.

A símaszkos férfiről azonban pillanatok alatt kiderült, nem egy ebédért átugró tréfás „hódikötös", hanem nagyon is komolyan gondolja, hogy elvinné a bevételt. Csakhogy Erzsébet a harminccentis kés láttán hiába nyitotta ki a kasszát, az abban lévő húszezer forintot a rabló kevesellhette, mert felszólította őt, emelje meg a kasszafiókot.

– Azt hitte biztosan, az alá tettük a nagyobb címletű bankjegyeket, de csalódott, mert rögtön azt akarta, hogy akkor menjünk be a raktárba, gondolom, oda akart bezárni bennünket. Én közben végig attól tartottam, hogy a késsel megszúrja kolléganőmet, olyan közel állt hozzá – tette hozzá Erzsébet, s automatikusan becsukta az ezután csak kulccsal nyitható pénztárajtót.

A bolt két alkalmazottja végül is a késes rablóval a háta mögött elindult a raktár felé, csakhogy azon ajtó helyett függöny fityegett. Az ettől meghökkent tettes tovább terelte őket a ház belsejébe, ahol a következő ajtó mögött delelt Nagy Pál, az üzlet tulajdonosa, aki arra riadt szendergéséből, hogy lánya arra kérte, menjen ki, rabló van a boltban.

– Kiszóltam az ajtón, hogy mi a fene van odakinn? – mondta, utólag valamelyest finomítva szavait Nagy Pál. A rablót már nem találta a lányok háta mögött, az ugyanis nagy ijedelmében kereket oldott. A tettest a boltosok az utcán üldözték. A férfi már maszk nélkül, többször is visszanézett, végül beugrott a Teleki utcában, a bolttól két háznyira leparkolt Fiatjába, s elmenekült. A rendszám alapján azonban a rendőrség másfél órán belül Tótkomlóson elfogta, megtalálta nála a kést és a símaszkot is. A férfi kihallgatáskor bevallotta a bűncselekményt. A tettest ma délután állítják gyorsított eljárás keretében a vásárhelyi bíróság elé. Büntetésként akár nyolc év börtönt is kaphat.

– Miután mindez lezajlott, akkor lettünk nagyon idegesek. Nekem nagyon remegett a kezem, amikor megfogtam a kávéscsészét – mondta Erzsébet, aki éjszaka aludni sem tudott az átélt izgalmak miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken kezdődnek az alföldi állattenyésztési napok

A tavalyinál tíz hektárral nagyobb területen rendezik meg péntektől a XIII. alföldi állattenyésztési… Tovább olvasom