Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Panel-, út- és munkaügy a közmeghallgatáson

Hódmezővásárhely - A népszavazás eredményének megtárgyalása után csak néhány napirendi pont megbeszélésére jutott idő csütörtökön a vásárhelyi közgyűlésen a közmeghallgatásig.
A képviselők elfogadták a Cseresnyés-kollégium igazgatójának beszámolóját, bizottságot alakítanak az új országzászló-emlékmű helyének kijelölésére.

A vásárhelyi közgyűlésen tegnap délben elsőként öt új magyar állampolgárt köszöntöttek. Aztán a március kilencedikei népszavazás eredménye került terítékre, két és fél órában. A tervezett zárt üléssel együtt közel harminc napirendi pontot terveztek megtárgyalni a képviselők. Mivel négy órától közmeghallgatást is tartottak, a szokottnál is jóval kevesebb idejük volt rá.

A Cseresnyés-kollégium igazgatójának beszámolója is vitát eredményezett. Havránek Ferenc munkáspárti képviselő szóvá tette: Kádár Péter hogyan lehet egyszerre az oktatási intézmény igazgatója, valamint egy lap főszerkesztője? Kíváncsi volt, miért nem szerepel a vezető önéletrajzában, hogy a korábbi országgyűlési képviselői mandátumáról miért mondott le. Lázár János polgármester kifejtette, semmi kivetnivalót nem lát abban, ha valaki újságíró és igazgató egy személyben. Az igazgató elmondta, 1990-ben szerzett egyéni mandátumot a gyulai 2-es számú választókerületben, szabad demokrata színekben. Négy év után azért köszönt el, hogy meghagyja a politikai szakmát a jóval nagyobb ambícióval bíró embereknek.

A díszteremben tartott közmeghallgatáson Remzső Sándor nehéz anyagi helyzetéről beszélt. Fotó: Tésik Attila
A díszteremben tartott közmeghallgatáson Remzső Sándor nehéz anyagi helyzetéről beszélt.
Fotó: Tésik Attila

A képviselők eldöntötték, bizottságot hoznak létre, mely kijelöli a tervezett országzászló-emlékmű helyét. Korábban a Kossuth téri posta előtt állt a zászló. Az elképzelések szerint az új a Szent István térre vagy a Kossuth téri Bakay-kút helyére kerülne. A kút pedig vissza a Szántó Kovács János-szobor helyére, az meg a víztoronyhoz.

Délután négy órától közmeghallgatást tartottak, melyet a városi televízió élőben közvetített, s a vásárhelyiek nemcsak a helyszínen, hanem telefonon is tehettek fel kérdéseket. Három nagy témakört határozott meg előre a testület: a panelprogram, a városon átmenő két főút állapota, forgalma, valamint az önkormányzat munkahelyteremtő támogatása.

Választ vár a polgármester

– Egyértelmű választ várok a Szegedi Tudományegyetem vezetőségétől a kérdésemre: mi lesz a sorsa a vásárhelyi mezőgazdasági karnak, megszüntetik, vagy a jövőben is működni fog? – adott hangot felháborodásának a tegnapi közgyűlésen Lázár János. Ugyanis már 2006-ban felmerült ez a probléma, s a város jelezte, fenntartóként átvenné az oktatási intézményt, így nem kellene bezáratni. Az MTI-nek Badó Attila rektorhelyettes erre azt mondta: a kar régóta gazdasági nehézségekkel küzd a csökkenő hallgatói létszám miatt, de a rektori tanács napirendjén nem szerepelt a kar jövőjének kérdése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százévesen se szed gyógyszert Rozika néni

Hódmezővásárhely - Az egészségével semmi probléma nincs, gyógyszert nem szed, csak az apró betűt nem bírja elolvasni az újságban a vásárhelyi Kulcsár Jánosné, Rozika néni, akit csütörtökön köszöntöttek századik születésnapján. Tovább olvasom