Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Papp László bokszkesztyűje a vásárhelyi Alföldi Galériában

Hódmezővásárhely - Harminc magyar olimpikon személyes tárgyait, így többek között Novák Dezső labdarúgócipőjét, Papp László bokszkesztyűjét is megnézhetik a látogatók a szombaton nyitó olimpiai kiállításon.
Harminc magyar olimpikon személyes tárgyait, így többek között Székely Éva úszóruháját, Kovács Pál vívókabátját, Novák Dezső labdarúgócipőjét, Papp László bokszkesztyűjét, valamint Juhász Katalin melegítőjét is megnézhetik a látogatók szombattól a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában nyíló olimpiai kiállításon. Az egyedülálló kollekció tulajdonosa Borovitz Tamás, aki csaknem négy évtizede gyűjti az ötkarikás játékokkal kapcsolatos tárgyi emlékeket.

Borovitz Tamás először 1972-ben, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkáraként volt jelen az ötkarikás játékokon. Akkor határozta el, hogy olimpiai témagyűjtő lesz. Az elmúlt évtizedekben több olimpián is részt vett szurkolóként, tette hozzá.

Papp László
Papp László

Borovitz Tamás tulajdonában nem csak személyes tárgyak, hanem 1986 és 2004 között kiadott jelvények, plakettek, olimpiai pénzek-és mini könyvek, valamint egyenruhák és kabalababák is vannak. Az olimpiai gyűjtő elmondta, kollekciója ma már tízezer darabos.

A hódmezővásárhelyi tárlaton a gyűjteménynek "csak" az ötödét ismerheti meg a közönség. A kiállított kétezernyi olimpiai relikvia között azonban olyan nagyságok személyes tárgyai is vannak, mint Polyák Imre birkózóbajnok, vagy Csák Ibolya, olimpiai magasugró.

Borovitz Tamás elmondta, bár vannak az idei játékokról is tárgyai, sajnos személyesen nem tud jelen lenni, az anyagi lehetőségei ugyanis nem teszik lehetővé, hogy kiutazzon a világjátékra.

Az olimpiai tárlatot szombattól július 14-ig tekinthetik meg az érdeklődők a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természetvédelmi őrszolgálat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Bejegyezte a megyei bíróság a hódmezővásárhelyi Szent István Természetvédelmi… Tovább olvasom