Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Parfümtasakok az Oscar-gálára

Még Los Angelesbe is eljutnak a vásárhelyi Hódfó dolgozóinak munkái. Jövőre, az Oscar-díj átadásán mutatják majd be a hazánkban készült első parfümöt, amelynek díszes papírtasakját a foglalkoztató munkatársai készítették el. Alig egy hónapja egyébként bővítették a cég létszámát, s negyven új dolgozót vettek fel.
Három év után állhatott újra munkába Rácz Imréné a Hódfónál Fotó: Tésik Attila
Jövőre, a filmvilág ünnepén, az Oscar-díj átadásán mutatják majd be az első Magyarországon készült parfümöt, amelynek díszes papírtasakja a vásárhelyi Hódfó Szociális Foglalkoztató dolgozóinak munkáját dicséri. A finom, merített, bézsszínű „kistáska" hajtogatását, valamint a piros-fehér-zöld fonott fogantyú alkotását vállalták a foglalkoztató munkatársai. Arról, hogy miként jutott ehhez a különleges munkához a Hódfó, Chappon Adrienne, az intézmény vezetője nem beszélhetett. Viszont azt elmondta: nagyon büszke arra, hogy még Los Angelesbe is eljutnak az általuk készített termékek. Az Amerikában élő magyar származású Judith Müller által alkotott parfüm tasakjából 3300-at gyártottak Vásárhelyen.

Keresni, kutatni kell, hogy milyen profillal lehet még bővíteni a repertoárjukat, avatott be a cég vezetője, hozzátéve: nem sokan gondolnák, hogy bizony egy-egy alkalommal ilyen különleges munkához is jutnak, mint a parfümös tasak. A vásárhelyi foglalkoztató immár kettőszáz család megélhetését biztosítja. Alig egy hónapja Lázár János polgármester kezdeményezésére bővítették a létszámot. Negyven új állásra 121 rokkantnyugdíjas, munkanélküli pályázott.

A hódfós feladatok aprólékos kézimunkát igényelnek. Minőségileg és mennyiségileg is precíz, pontos munkát várnak el a cég partnerei, magyarázta Chappon Adrienne. Így aztán akik nem tudják a kezüket megfelelően használni, azoknak nem képesek munkát biztosítani. A jelentkezők közül volt, aki emiatt csúszott le az állásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakítás a kállai kettőstől Szent Józsefig

A negyvenes években a vásárhelyi Szenti András is részt vett a belsőszőrháti olvasókör összedőlt… Tovább olvasom