Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Park, játszótér, mélygarázs lenne a Hódi Pál utcán

Hódmezővásárhely - Parkot, játszóteret, mélygarázst terveznek arra a telekre, amelyen korábban egy magáncég építette volna a Hódudvarházat. A beruházásból nem lett semmi, az önkormányzat visszakapta a területet, új fejlesztési koncepciót dolgoztak ki.
Pihenőpark, alatta mélygarázs – ennek terveiről tájékoztatták a legutóbbi közgyűlésen a vásárhelyi képviselőket a Hódi Pál utcai telek fejlesztésével kapcsolatban, amely a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és posta között található. Az üres telek sorsa már nem először került a közgyűlés elé. Korábban megírtuk: egy magánberuházó, budapesti székhelyű cég, amely kifejezetten a projekt kivitelezésére alakult meg, 4,5 milliárd forintból szeretett volna a területen fejleszteni, ide épült volna a Hódudvarház – 10 ezer négyzetméteres, háromszintes, üzleteknek, vendéglátóhelyeknek, lakásoknak, mélygarázsnak otthon adó ingatlan. Az ügyészség is itt kapott volna helyet. A beruházás végül nem valósult meg, az önkormányzat visszakapta a telket. A közgyűlésen korábban elhangzott: a városnak az együttműködésből nem lett vesztesége – új fejlesztési koncepciót dolgoztak ki.

A terület növelhető az egykori rendőrég épületének, a Dr. Rapcsák András út 3. szám alatti ingatlan belső telkének bevonásával. 2800-3000 négyzetméteren alakíthatnának ki egy színvonalas, növényekkel beültetett pihenőparkot, és egy játszóteret, amely 10 éves korig biztosítana szórakozást a gyerekeknek. A tervezett parkot kerítéssel vennék körül, megelőzvén az esetleges rongálásokat, és látogatási idő után zárva tartanák. A Hódi Pál és a Dr. Rapcsák András út sétány kötné össze. A belváros parkolási igényeinek bővítésére egy mélygarázs kialakításán is gondolkodnak, ahová mintegy 50 autó férne be. Bejárata a park postához közeli részén lenne. A Dr. Rapcsák András út 3. szám alatti ingatlan átépítésével, bővítésével a későbbiekben az ügyészség is ott kaphatna helyett. A teljes beruházás becsült összköltsége 545 millió forint.

Olvasóink írták

 • 6. aranka2 2012. november 29. 21:47
  „Booo, tiszteletben tartom a véleményed, a magamét meg fenntartom - és ez így szép. Persze van abban valami, hogy egy foghíj beépítésére nem a játszótér a legjobb, de Vásárhelyen tényleg nagyon kevés a színvonalas játszótér. Talán a BMK elé kellett volna tenni? Vagy a Kossuth térre, kb oda, ahol most a műjeget építik?”
 • 5. booo 2012. november 29. 17:16
  „4. aranka2 - Magamról annyit, hogy van gyerekem, nem is egy. De továbbra is az a véleményem hogy egy játszótér nem illik bele a képbe. Sétálj végig a Hódi Pálon és nézd az a nagy foghíjat ami ott van. Nem tartom szerencsésnek.
  Az udvarház ha megépült volna, nem lenne egy nagy lyuk az épületek között. A népkert (ami nem is olyan messze van) szerintem tökéletesebb hely a gyerekeknek! Az átmenő jármű forgalom ott jelentősen lecsökkent.
  De ez az én véleményem, hozzászólásom -ugyanúgy mint te- (most még) szabadon leírhatom.”
 • 4. aranka2 2012. november 24. 12:12
  „Mélygarázs: teljesen szükségtelen. Játszótér: nagyon helyes, szükség van rá (Booo-nak nyilván nincs gyereke). Ügyészég elköltöztetése a bíróságról: nagyon helyes, sőt, alapvetően fontos. Izgalmas feladat a posta tűzfalának "eltüntetése" Összességében ez a terv sokkal jobb, mint a korábbi.”
 • 3. balihoho 2012. november 24. 06:23
  „Csak megerősíteni tudom, hogy az Andrássy utca sarkán álló épület alatti mélygarázs, évek óta kihasználatlanul, lezárva látható. Ha a homályos bejáratába betekintünk, csak a szél által oda bekavart szemetet láthatjuk. Példája egy értelmetlen, és csak a felette álló épület építési költségét magasba röpítő, beruházásnak. Elgondolkodtató. A régi rendőrségi épületben, korábban civil szervezetek, egyesületek működtek, de azokat ki paterolta az önkormányzat. Az üres telek viszont jelenlegi állapotában egy nagy posvány, főleg eső után, még parkolóként sem tud funkcionálni, és jelentősen rontja a városképet.”
 • 2. hecsedli 2012. november 23. 19:32
  „Még ilyen híreket, sokat,jön a tél és a sok" agyasnak" még több ideje van fröcsögni,nehogy unatkozzanak véletlenül.”
 • 1. booo 2012. november 23. 17:24
  „Egyből sejtettem hogy a mélygarázs nem fog hiányozni a repertoárból! MINEK? Az Andrássy utcán lévő csodálatos mélygarázs is (talán) 2 hónapig volt nyitva, SŐT OLCSÓBBAN lehetett (volna) parkolni, se SENKI nem használta! AZÓTA ZÁRVA! Mennyi pénzt öltek bele és lett egy méregdrága, kihasználatlan épület! A Szegfű utcán lévő mélygarázsban is bőven van hely! Ott mióta kigyulladt egy autó (és kigyújtott még párat) kevesebben parkolnak. Talán érthető módon.
  Véleményem szerint a játszótér nem oda való! Ott a Népkert, lehet oda menni játszani, távolságban sem nagy és az már be van kerítve és kamerázva! Arra a telekre a PMK-t kellett volna bővíteni, mert a mostani PMK (már elnézést de) egy kis "lyukakból" álló labirintus. Lehetett volna erre a helyre egy épületet építeni és az a lakótömb egységes lett volna.
  Csak halkan kérdezem meg, ki vásárolta meg a régi rendőrség és a Bank épületét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv Székkutasról: Hugo Hartung nyomában

Berta János több mint 30 éve vándorolt ki Szombathelyről Németországba, és választott hazájában találkozott a székkutasi Piroska-legendával, Hugo Hartung regényével (Gyakran gondolok Piroskára) és a műből készült filmmel. Tovább olvasom