Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Parkolóőrök helyett automaták Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hamarosan automatákból vásárolhatnak jegyet azok, akik Vásárhely belvárosában kívánnak várakozni autójukkal. A vandálbiztos, csak magyar aprópénzzel működő eszközök helyét már előkészítették a szakemberek.
Hamarosan automatákból vásárolhatnak jegyet azok, akik Vásárhely belvárosában kívánnak várakozni autójukkal. A vandálbiztos, csak magyar aprópénzzel működő eszközök helyét már előkészítették a szakemberek. A parkolási tarifák nem változnak, továbbra is száz forintot kell fizetni egy óra várakozásért. Negyedóra huszonöt forintba kerül.

Hamarosan nem a parkolóőröktől, hanem automatákból vásárolhatnak jegyet azok, akik Vásárhely belvárosában kívánnak várakozni autójukkal.
– Kilencszáznegyven fizetőparkoló helyet szolgál majd ki az a harmincöt automata, melyet napokon belül felszerelünk. Igaz, ennél többnek a helyét is előkészítettük, számolva azzal, hogy esetleg át kell majd helyeznünk egyet-egyet – mondta lapunknak Magyar József. A Városellátó Kht. ügyvezetője nem tudta megmondani, mikorra szerelik fel az automatákat, mint ahogy azt sem, mikor indul az új rendszer.
Korábban több időpontot is megjelölt a város a parkolóórák felszerelésére, így szóba jött januári és februári időpont is.

A parkolóőrök egy része pótdíjazóként folytatja a munkát.
Fotó: Tésik Attila

Magyar József elmondta: mindenkinek önmagának kell majd eldöntenie, hogy mennyi időt kíván a parkolóban eltölteni, s ennek arányában kell majd a jegyet megváltania. Ám legalább 15 percnyi díjat, azaz 25 forintot mindenkinek ki kell fizetnie. A parkolóórák csak magyar aprópénzzel működnek, s az ötforintosnál kisebb címletet nem fogadják el, ami logikus, hiszen március elsejétől kivonják a forgalomból az egy- és kétforintosokat.

Szegedi parkolójegyárak

Szegeden a városközpontban egy óra várakozásért 310, negyedóra parkolásért pedig 120 forintot kell fizetniük az autósoknak. Aki SMS-ben vásárolja meg a jegyét annak egy óráért 390, negyedóráért pedig 180 forintot kell leszurkolnia.

Más nem változik az új rendszerben. A parkolási díj továbbra is száz forint marad óránként, s munkanapokon reggel 8 és délután 5 között kell fizetni a belvárosban. A pótdíjakat sem emelte fel a közgyűlés. A területet sűrűn ellenőrző pótdíjazók – a parkolóőrök egy része így folytatja munkáját – nemcsak a büntetési csomagot helyezik el a jegy nélkül vagy lejárt jeggyel várakozó autók szélvédőjén, hanem dokumentálják is helyzetet. Ha valaki öt napon belül fizet, akkor a pótdíj 1000 forint, ha 5 és 8 napon belül, akkor már 5000-re emelkedik a bírság. Aki nyolc nap után sem szurkolja le az összeget, az fizetési meghagyást kap a bíróságtól.

A parkolási bérletek ára is változatlan marad: azaz a lakossági bérlet a saját ingatlan előtt évi hatezerbe, a város egész területére pedig 60 ezer forintba kerül. A most bevezetendő negyedéves bérletet 15 ezer forintért kínálják. A vállalkozói, céges bérlet ára 216 ezer forint, míg az egy adott parkolóhely használatára jogosító bérlet ára 259 ezer forint marad. Új a munkáltatói, azaz az alkalmazottak számára váltható bérlet, amely 60 ezer forintba kerül. Valamennyi bérlet megváltható a városháza lakosságszolgálati irodáján, illetve a Városellátó Kht. Andrássy utca 25. alatti, Lánc utca felől megközelíthető irodájában.

Olvasóink írták

 • 9. Beth 2008. január 25. 23:39
  „"Szegedi parkolójegyárak

  Szegeden a városközpontban egy óra várakozásért 310, negyedóra parkolásért pedig 120 forintot kell fizetniük az autósoknak. Aki SMS-ben vásárolja meg a jegyét annak egy óráért 390, negyedóráért pedig 180 forintot kell leszurkolnia."

  Jajj, de sajnálom, hogy ott ilyen drága! Amúgy eddig sem sajnáltam odaadni a 100 Ft-ot a parkolóőrnek, ha ott volt dolgom! Bocsesz. És tényleg elnézést, hogy nem busszal mentem, de nagyon elkéstem volna, ha betartja a busz a menetrendet!!!”
 • 8. Beth 2008. január 25. 22:34
  „Jobban szeretek emberrel csevegni, mint parkolóórába rúgni! :(
  Kiváncsi vagyok, mikor lesznek betömve, kitörve, megrongálva... Jajj, igen az emberi dolgokat ki lehet így küszöbölni, de nem mindig érdemes. Ha az egyik automatát megrongálják, nem megyek el a másikig. Legalább az őr odasétált!

  De még mindig nincs megoldva a tömegközlekedés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Savallom, de nagyon!”
 • 7. NTK 2008. január 23. 20:13
  „Igaz!”
 • 6. rewqasd 2008. január 23. 15:05
  „Ja!
  Az meg a másik, hogy előbb talán meg kellett volna oldani azt, hogy ne a sárba hóba fosba kelljen kiszállnom a kocsiból, hiszen ezért a csekélyke összegért elvárhatok olyat, hogy ne legyen sáros a gatyám nem?”
 • 5. rewqasd 2008. január 23. 15:03
  „Az, hogy vandálbiztos, nem jelenteném ki ilyen könnyelműen, hiszen okos a csitrigyerek.
  Bizti szét tudják szedni.
  De elég ha purhabot vesznek.”
 • 4. skorpio21 2008. január 23. 09:43
  „:)”
 • 3. 1425 2008. január 23. 08:35
  „skorpio21! Mi sem fizethetunk kulfoldon Forinttal, sot Amerikaban sem Euroval, micsoda otleteid vannak!?”
 • 2. Alfaromeo 2008. január 23. 07:19
  „Lassan lassan eljutunk oda,hogy a jó kis élhető városunk nem is lesz olyan jo élhető város.
  Az nem tünt fel azoknak akik fejében megszületett az ötlet, hogy pl. a Petőfi utcán már egy biciklis mellett nem lehet elmenni ha már szemben is jön autó? Közben alig parkol ott autó? Meg a Spártól a Hód Abc -ig terjedő szakaszon ha már egy negyobb auto áll be,vagy esetleg valamelyik autos a nagy cserepektől nem áll be koppanásig a parkoloba szintén nehézkes az uton elférni??
  Ugylátszik a pénz-pénz fontosabb már ebben a városban is mint a bizonságos közlekedés.”
 • 1. skorpio21 2008. január 23. 05:45
  „Azért én gondoltam volna a városba látogató külföldi vendégekre is!Azért mert kis hazánkban még nem vezették be az eurót (és ki tudja el érünk-e odáig valaha?),attól még egy külföldinek lehet már természetes,hogy azzal fizet(ne)!Vagy telepítenek melléjük pénzváltó autómatákat is?Ha már egyszer ezerrel dübörgünk az eu-ban,akkor ilyen APRÓ dologra miért nem gondolnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elátkozott háziorvosi praxis Mindszenten

Mindszent - Mindeddig nem sikerült megtalálni azt a háziorvost, aki véglegesen átvenné a két éve nyugállományba vonult mindszenti háziorvos, dr. Horváth István praxisát. Tovább olvasom