Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Pártok, kampányok Vásárhelyen

Az önkormányzati választások kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogy a négy parlamenti párt vásárhelyi szervezete hogyan készül a kampányra, mivel akarják megfogni a választókat, illetve mennyit tudnak szóróanyagra, plakátra fordítani.
– A jelöltjeinket bemutató szórólap, valamint az újságunk, a Vásárhelyi Napló már megjelent. Ezenkívül hamarosan fórumokat is szervezünk – nyilatkozta Hernádi Gyula.

A szocialisták polgármesterjelöltje elmondta, hogy központilag csak az arculattervezésben kaptak segítséget, de a szükséges anyagi fedezetet maguk teremtik elő. Úgy számolnak, hogy 3-4 millió forintból kijönnek. A kampányukat szeptember második felében indítják. Plakátot csak kis számban fognak az utcákon elhelyezni.

– A négyes koalíciónknak, vagyis a Fidesznek, az MDF-nek, a Tiszta Lap Egyesületnek és a KDNP-nek központi kampánya lesz. Ez egységes programot, egységes megjelenést jelent – tudtuk meg Grezsa Istvántól, az MDF városi elnökétől.

A demokrata fórum vásárhelyi kampánya már augusztus 20-án elindult. Az elnök elmondta, hogy azóta csak maga nyolc fórumot tartott. Úgy döntöttek, hogy szeptemberben a választókhoz viszik el a politikusokat, vagyis abban a két körzetben, ahol MDF-es jelölt van, nemcsak a szóróanyaguk jelenik meg, hanem maguk személyesen is bemutatkoznak. A kampányra néhány százezer forintot költenek.

Szentirmai Csaba, az SZDSZ városi elnöke elmondta, hogy ők most indítják a kampányukat. Már el is készült az első szóróanyaguk, amely hamarosan a postaládákba kerül. Központi forrás nincs, így ők és szövetségesük, a Polgári Szövetség Vásárhelyért Egyesülettel maguk állják a költségeket, a közel 1 millió forintot. Nem plakátokkal és molinókkal kampányolnak, hanem a szórólapokon kívül saját, időszakos újságot készítenek.

A Fidesz helyi szervezetének választási hadjáratáról annyit árult el Havasi Katalin, a párt városi elnöke, hogy a kampány során minden idetartozó jogszabályt betartanak, „de a többi legyen meglepetés."


A Kisgazdapárt is Hernádit támogatja

A Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség célkitűzéseit, polgármesterjelöltjét támogatja a Kisgazdapárt Imre Béla vezette helyi szervezete. A magát a helyi KDNP-szervezet elnökének tartó Hamvas Ödön is bejelentette: a HVDSZ-t támogatja. A tegnapi, közös sajtótájékoztatón az is elhangzott, Hamvas „jogilag igen, de ténylegesen nem" vezeti a KDNP-t, őt ugyanis még a parlamenti választások előtt felfüggesztették posztjából, miután az általa vezetett szervezet nem Lázár Jánost támogatta. Vásárhelyt „a leginkább visszafejlődő városnak" tartja Erdélyi Miklós. A HVDSZ tagja úgy látja, nem létesült négy év alatt produktív, termelő beruházás, ellenben nőtt a munkanélküliség, s mintegy ezren elvándoroltak a városból. Mindennek, és az eladósodásnak az oka szerinte a jelenlegi városvezetés. Erdélyi úgy véli, a HVDSZ–MSZP, illetve a Polgári Szövetség és az SZDSZ választási koalíciói több hasonló elképzelést is felvázoltak programjaikban, ezért nem zárható ki az együttműködés lehetősége. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült Vásárhely új buszpályaudvara

Négy hónapi munka után elkészült a felújított vásárhelyi buszpályaudvar. A több mint kétszázmillió… Tovább olvasom