Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Pénteken kezdődnek az alföldi állattenyésztési napok

A tavalyinál tíz hektárral nagyobb területen rendezik meg péntektől a XIII. alföldi állattenyésztési napokat. Lesznek szarvasmarhák, sertések, juhok, lovak, kecskék, erőgépek, a Guinness-rekorder birkanyíró bemutatót tart, a gyerekeknek többek között tejivó és malacfogó versenyt rendeznek. A rendezvény idei díszvendége Szlovákia.
Tavaly is rengeteg érdeklődő csodálta meg az állatokat. Fotó: Tésik Attila
A tavalyinál tíz hektárral nagyobb területen rendezik meg a XIII. alföldi állattenyésztési napok szakkiállítást és vásárt, a MÁSZ országos tenyészállat-kiállítást, illetve a II. mezőgazdaexpót a hét végén. A kiállítást pénteken délelőtt 9 órakor a Hód-Mezőgazda Rt. kiállítási területén nyitja meg Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, a díszvendég idén Szlovákia agráriuma lesz.

Az idei rendezvényen négyszáznál is több kiállító lesz jelen. A 47-es főútnak a kiállítási területtel szemközti részén működés közben lehet majd szemügyre venni az erőgépeket, ott kezdődik ugyanis pénteken délelőtt a szántóföldi gyakorlati bemutató. A napok programját színesíti a II. nemzetközi Furioso-North Star szemle, melyet pénteken délután nyitnak meg. Vasárnap kezdődik a VI. országos juhnyíró verseny – először Hódmezővásárhelyen –, illetve az ifjú Holstein-tenyésztők IX. országos felvezető versenye. A kiállításon most is lesz bemutató fejés, tenyészszemle és bírálat, látható rengeteg szebbnél szebb szarvasmarha, sertés, juh, ló, baromfi és kecske.

Bemutatót tart – szinte folyamatosan – Marton János, aki 2003-ban Guinness-rekordot ért el kézi juhnyírásban. Szintén az érdekességek közé tartozik majd a pénteki főző-, illetve a vasárnapi agár- és kutyás agility-verseny, vagy a dáma lovasbemutató, melyen a lovasok díszes ruhában vonulnak fel kedvenceik nyergében. Természetesen a legkisebbek számára is lesz program, köztük a legszórakoztatóbb a vasárnap délelőtti állati jó show, a rajz- és malacfogó versennyel. Ezt a show-t az állatokkal kapcsolatos Ki mit tud?, illetve tejivó verseny színesíti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman versenyben az alkotóházak vezetéséért

Húszan indultak, s hárman maradtak versenyben a vásárhelyi közös műterem, valamint a helyi és a… Tovább olvasom