Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Pénzszerző úton Klagenfurtba

Bérelt busz visz bennünket Klagenfurtba, ha sürgős hitelre van szükségünk: ez az út fejenként 12-13 ezer forintba kerül, egyenesen a sofőrnek kell fizetni, s várhatóan nem utazunk egyedül. Egy olvasónk jelzése nyomán utánajártunk, s megtudtuk: nehéz hitelhez jutni, ha az embernek nincs jó fedezete, de nem lehetetlen. Csak bátorság kell hozzá.
Azzal kereste fel a minap vásárhelyi szerkesztőségünket Szabó Ferenc, hogy nehéz helyzetbe került évekkel ezelőtt, s a bajból azóta sem bír kilábalni. Olvasónk jelentős közüzemi tartozást halmozott fel a felesége halála után. Törlesztgetett, ám a hátralék csak nem akart elfogyni. Kétségbeesésében ki akarta használni azt a lehetőséget, melyről a postaládájába dobott színes szórólapból olvasott. Végül azonban mégis visszalépett, hiszen a cég 227-437 százalékos kamattal adott volna kölcsön. A heti majd négyezer forintos részleteket pedig már az első héttől fizetni kellett volna.

Valóban nehéz helyzetbe kerülhet az, akit rokonai, barátai nem tudnak kisegíteni kisebb-nagyobb kölcsönökkel. Az újságokban számtalan kisebb-nagyobb hitelközvetítő kínálja szolgáltatásait. Az érdeklődő hamar megtudhatja, ezek a bankok ajánlatait kínálják tovább, s gyorsan kiderül az is, pénzt nem adnak akárkinek, valamiféle fedezet mindenképpen kell. Az összeg nagyságától függ, hogy elég-e a jövedelemigazolás vagy a nyugdíj, esetleg jelzálogot kell tetetni az ingatlanokra.

Egyszerű érdeklődőként mi is érdekes ajánlatokkal gazdagodtunk, egymilliós, szabad felhasználású hitelfelvételi lehetőség után érdeklődve. Például osztrák személyi kölcsönt igényelhet a rászoruló. Ehhez mindenféle, a magyar bankoknál is kívánatos dokumentumot kell beadnunk, s ugyanakkor 30 ezer forint előzetes költséget is ki kell pengetnünk. A hitelszerződés aláírásáért azonban Klagenfurtba kell utazni. Mikor erre megakad a hangunk, a telefon másik végén ülő közvetítő azonnal közli, a szerződés természetesen magyar nyelvű lesz, s az odautazás is megoldott, egy bérelt kisbusszal az utazási költség fejenként 12-13 ezer forint lenne, amit a sofőrnek kell kifizetni. A hitel amúgy 15 évre szólna, s 6-9 százalék közötti kamatra folyósítják. Úgy, hogy az euró magyar bankszámlára érkezik, aztán viszont forintra váltódik a Nemzeti Bankon keresztül.

Tájékoztatást kaptunk olyan lehetőségről is, hogy bizonyos vállalkozás szívesen kifizeti a nagy összegű tartozásokat. A helyettünk jótállókkal való minden találkozás százezrünkbe kerül(ne), ahogy az is ugyanennyit kóstál, ha a jótevő az érdekünkbe bárhová is elmegy ügyet intézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unióban is büdös a trágya

Tizenöt éve szenvednek a székkutasi Erkel utca középső részén lakók az állatátvevőhelyről jövő… Tovább olvasom