Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Pénzt hoztam, rendőr vagyok, és más legendák...

Mindszent - Pénzt hoztam, illetve rendőr vagyok és nyomozok! Ezek voltak azok a legendák, amivel ismét idős emberek hiszékenységét használták ki bűnözők Mindszenten és Hódmezővásárhelyen.
Mindszenten egy néni ablakán kopogtatott egy idegen férfi tegnap a délelőtti órákban. Az idős asszony kinyitotta az ajtót és betessékelte a kedves embert, ugyanis azt állította, hogy pénzt hozott. A lakásban beszélgettek, majd miután megtudta, hogy a néni hol tartja a spórolt pénzét, hirtelen közölte, hogy mégsem jár a sértettnek semmi és elindult kifelé. Az ajtóból azonban visszalépett azzal, hogy bent felejtett a szobában valamit. Néhány másodperc után viszont tényleg távozott. Az idős asszony ekkor észlelte, hogy a szobából eltűnt a kisdoboz benne a spórolt pénzével.

A sértett a szomszédjától kért segítséget, akivel együtt bementek a Mindszenti Rendőrőrse feljelentést tenni. Időközben a járőröknek gyanússá vált egy Opel a városban, ezért intézkedés alá vonták. Mivel sem a sofőr, sem az utas nem használta a biztonsági övet, ezért feljelentették őket a rendőrök, majd folytathatták az útjukat. Néhány perccel később adta ki az ügyeletes a néni feljelentése alapján a körözést, ami alapján a rendőrök azonnal jelezték, hogy intézkedtek két kaposvári férfival szemben, akik közül az egyikre ráillik a személyleírás. Bemutatott fénykép alapján a sértett egyértelműen felismerte a rendőrök által feljelentett férfiban azt a személyt, aki őt megkárosította. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság megtette a szükséges intézkedéseket a két gyanúsított elfogása érdekében.

Szerdán érkezett bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságról arról is, hogy még november 24-én egy helybeli házaspárt is megkárosított két férfi, akik láthatósági mellényben mentek be a lakásukba, majd amikor szembetalálkoztak az ott lakókkal azt közölték, hogy rendőrök és nyomoznak. A sértetteknek bár gyanús volt, hogy nem mutattak semmilyen igazolványt, de segítették a hatóság munkáját. Miután a két férfi távozott, akkor észlelte a házaspár, hogy a lakás egy részét már azelőtt átkutatták a gyanúsítottak, mielőtt összetalálkoztak volna. Az elkövetők magukkal vitték a család spórolt pénzét. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást.

A rendőrség ismét felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy győzödjenek meg arról, hogy kit engednek be a lakásukba, illetve amennyiben nem biztosak abban, hogy kik keresték fel őket, kérjenek rendőri segítséget a 107-es segélyhívón. Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, kérjük, hogy mielőbb jelezzék azt a hatóságnak.

Olvasóink írták

  • 2. Filctoll 2009. november 26. 15:40
    „Sajnos sok csirkefogó szaladgál az utcán! Az emberek pedig hiszékenyek, vagy talán még egyesek emlékeznek a 20 évvel korábbi állapotokra? Akkor ha nyitva maradt a kapu este, nem történt semmi gond. Manapság érdemes megnézni 2x hogy be legyen zárva, mert kirámolják gyorsan a házat. Megy szépen az utcán és nyitogat befele, ha nyitva talál egy kaput oda be is megy. Nyugodtan bemegy a lakásba, ha épp nincs senki bent akkor kutatni kezd. Ha meg meglepik közli hogy pl a Kovácsékat keresi. Egyböl kiderül hogy nem is ott laknak Kovácsék és sűrű elnézések közepedte távozik a szajréval. A tulajnak nincs is joga megkérdőjelezni, igazoltatni, feltartóztatni. Rafináltak ezek a bűnözők!
    Es tegyük hozzá hogy nem csak az életszinvonal csökken hanem érzésem szerint a közbiztonság is!

    A másik dolog, ha mégis mutat igazolványt az illető, a gazda honnan fogja megtudni hogy az valódi-e?”
  • 1. dodó 2009. november 26. 09:56
    „A múltban karavánnal, ma Opellel járnak fosztogatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

41 éve mozigépész Zsoldos Imre

Hódmezővásárhely - Nyugdíjba vonul Vásárhely egyetlen főállású mozigépésze. Zsoldos Imre átélte a… Tovább olvasom