Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Pénztárcák a kirakatban

A vásárhelyi képviselő-testület tagjai közül mindenki rendelkezik legalább egy ingatlannal. Tóth Sándornénak és Takács Róbertnek egyáltalán nincs autója, Hegedűs Zoltán pedig motorral jár. Vagyonnyilatkozata szerint a legtehetősebbnek Lázár János polgármester és Kiss László, a legszegényebbnek pedig Tóth Sándorné tűnik. Különleges járműve, egy kishajója van Csorba Mihály alpolgármesternek.
A három alpolgármester évtizedek alatt gyűjtötte össze jelenlegi vagyonát Fotó: Tésik Attila
Lázár János polgármester továbbra is tulajdonosa egy 160 négyzetméteres lakóháznak, egy 2004-ben vásárolt Volkswagen Golf személygépkocsinak, s Mártélyon és Mindszenten birtokol szántóföldet is.

Vagyonnyilatkozatában lakberendezési tárgyakat, köztük festményeket tüntetett fel jelentős értékű ingóságként. 12 millió forintja befektetési alapban nyugszik, van 5 millió forint értékű életbiztosítása, 4 millió 230 ezer forint készpénze. Takarékban 1,5 milliót tart, de 4,5 millióval tartozik a bankoknak. Országgyűlési képviselőként bruttó havi 485 ezer, míg a Gorzsai Mezőgazdasági Rt. igazgatósági tagjaként 82 ezer forint havi jövedelmet tüntetett fel.

Almási István nyugdíjas óraadóként 101 ezer 600 forintot vesz fel 515 ezer forintos alpolgármesteri fizetése mellett. Egy 2003-as Nissan Almera személygépkocsija van, illetve felerészben tulajdonosa egy 98 négyzetméteres lakóháznak. Kétmilliója van takarékbetétben, a banknak 1,7 millióval tartozik. Csorba Mihály alpolgármester 60 négyzetméteres lakóházat örökölt egy 507 négyzetméteres mártélyi telken, s van egy 1998-ból származó egyedi építésű kishajója is.

Kószó Péter alpolgármester továbbra is 1994-ben vett Audi 80L személygépkocsiját vezeti, tulajdonosa egy 120 négyzetméteres lakóháznak. Vagyonnyilatkozatában ezerdarabos, egymilliót érő könyvgyűjteményét is feltüntette. Takarékbetétben 1,6 millió forintot tart.

A 24 tagú képviselő-testület szinte valamennyi tagja rendelkezik személygépkocsival. A legfiatalabb városatyának, Takács Róbernek nincs autója, csak egy szegedi lakás haszonélvezetével és 950 ezer forint készpénzzel rendelkezik. Motorral jár Hegedűs Zoltán, aki 2001-ben vásárolta a 96 négyzetméteres lakóházát. Hegedűs négymilliós életbiztosítását, 4,2 milliós takarékbetétét, és egymilliós banktartozását vallotta be. Tanműhely vezetőként havi 210 ezer, a Hód-Ipari Park és az Ipari Szakképző Kft. ügyvezetőjeként 100-100 ezer forint jövedelmet tüntetett fel. Őstermelőnek vallotta magát Molnárné Kecskeméti Rita, amiből 669 ezer forint jövedelme származott. A Renault Espace autóval járó képviselő lakóház-, garázs-, tanya- és piacipavilon-tulajdonos is.

A képviselők közül a legszegényebb Tóth Sándorné nyugalmazott tanárnő, aki csak felerészben tulajdonosa egy kertvárosi, 69 négyzetméteres társasházi lakásnak. A legkönnyebben mozgósítható vagyonnal pedig valószínűleg Kiss László képviselő rendelkezik. Ő egy 150 négyzetméteres lakóház és egy Suzuki Swift tulajdonosa. 1,7 millió forintot takarékbetétben, 4,2 millió forintot értékpapírban, 900 ezret pedig készpénzben tart. Kissnek 7,6 millióval tartoznak. A városatya 15 százalékban tulajdonosa a Fémtechnika, s kevesebb mint 1 százalékban a Fémtechnika Kereskedelmi Kft.-nek. Az egyik ügyvezetéséért 218 ezer, míg a másikért havi 28 ezer forintot kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambpiszok a belvárosban

Vásárhelyen a Kossuth téri műemléképületekről az Andrássy utcára költöztek a galambok, ahol nem… Tovább olvasom