Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Pénzügyi tanácsadó lett a válogatott kézilabdásból

Hódmezővásárhely - A sport, a kézilabda szerelmeseinek nem kell bemutatni a vásárhelyi Bartucz Mónikát. Sportolói pályafutását idén fejezte be. A civil világba már korábban belekóstolt, pillanatnyilag pénzügyi tanácsadóként dolgozik.
– A 2007/2008-as volt az utolsó szezonom a kézilabdában – mondta a 35 éves Bartucz Mónika –, végleg eldöntöttem, befejezem, és innentől kezdve a civil karrierre, a családra koncentrálok, ezután csak nézőként jelenek meg a csarnokban. Az Orosházával teljesítettük a célt, utolsó előttiként végezve bent maradtunk az NB I/B-ben. A vezetők kapacitáltak, szerették volna ha folytatom, hiába. Bevizesedett térdeim sem engednék volna meg a folytatást.

Mónika szülővárosában, Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Porcelánban kezdte pályafutását, majd megfordult a Győri ETO, a Szegedi Egységes, a Kiskunhalas, a Miskolc a Makó – ezzel a gárdával szerepelt utoljára az élvonalban –, és végül a már citált Orosháza csapatában. A válogatottban is szerepelt, a legjobbak közé a legendás mester, Laurencz László invitálta.

Mónika kedvencével, Marcival, az egyéves kandúrral. Fotó: Tésik Attila
Mónika kedvencével, Marcival, az egyéves kandúrral. Fotó: Tésik Attila

– Pillanatnyilag pénzügyi tanácsadóként dolgozom, a törvény adta lehetőségeken belül igyekszünk felhívni ügyfeleink figyelmét a bankok, pénzintézetek által kínált lehetőségekre – árulja el. Párjával, Tóth Zsolttal hét és fél éve él együtt, ő is sportolt, bunyózott, de már nem látta őt a ringben küzdeni. Nagyon szeretnének gyereket, az tenné igazán teljessé az életüket. Addig is nézzük, milyen a civil Bartucz Mónika, miként vélekedik dolgokról, mi a fontos számára? Például a pasikban.

Kedvencek

Szabadidejében szívesen olvas, vagy néz filmet. Kedvenc könyve a Keresztapa, filmekben az akcióthrillereket részesíti előnyben, az egyik favorit az Apokalipszis. Denzel Washington a kedvenc színésze, az italok közül a rostos üdítők és a szénsavmentes ásványvíz a befutó, míg az ételeket évszak szerint osztályozza. Ősszel és télen töltött káposztát és marhapörköltöt fogyaszt szívesen, tavasszal és nyáron viszont könnyebb kaják, csirke (minden mennyiségben, minden része) és például rakott karfiol kerül a tányérjára. Sportolók közül a kézilabdás zseni, Talent Dusabajev a leg, míg csapatban az FC Barcelona. Az állatok közül a kutya és a macska viszi a pálmát.

– A férfiaknak a szemét nézem meg először, az sokat elárul: valóban a lélek tükre. Persze az is lényeges, hogy a megjelenése, a külseje ápoltságot sugározzon. Nem fontos, hogy a legutolsó divat szerint öltözzön, de legyen humoros, szórakoztató, és hasonlóan sportos beállítottságú, mint én. Zsolt ilyen: együtt nézzük a közvetítéseket, most a labdarúgó Európa-bajnokságot, és nagyon várjuk már a pekingi olimpiát.

Sokat bohóckodnak, ugratják egymást, s életükben pillanatnyilag főszerepet játszik Marci, az egyéves kandúr. A főzéssel kapcsolatban megemlíti: „Nem vagyok konyhatündér, de mindent el tudok készíteni, nem halunk éhen, az biztos." A divatot nem követi mindenáron, a legfontosabb, hogy a viselt ruhában jól, komfortosan érezze magát, ősszel és télen a sötétebb, tavasszal és nyáron a világosabb színeket, árnyalatokat részesíti előnyben. – Mivel augusztusban születtem, nyári típus vagyok, imádok strandra járni, fürödni, napozni, ha lehet, víz közelében pihenünk, például a Tiszánál, vagy valamelyik tengernél.

Hogy milyen az igazi nő? Elfogadja önmagát és testi adottságainak a pozitívumaira koncentrál. Mert valakinek, bárhogyan nézzünk ki, az igaziak vagyunk, leszünk. Senki sem tökéletes, de teljesen fölösleges futni egy ábránd, egy álomkép után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektromágneses lebegés a vásárhelyi Alföldi Galériában

Hódmezővásárhely - Az országban egyedülálló kísérletbe fogott az ifjú hódmezővásárhelyi szobrász,… Tovább olvasom