Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Perli H.Tamást az önkormányzat

Hódmezővásárhely - H. Tamás, Vásárhely Pro Urbe díjasa fizetési felszólítás kibocsátása után sem fizette ki a Hódi Pál utcai önkormányzati bérlakásának lakbérét és üzemeltetési költségeit, amelyben több mint két évtizede lakik.
Ezért még 2014 elején bírósághoz fordult Hódmezővásárhely önkormányzata, a tárgyalást a helyi járásbíróságon Kadocsa Géza bíró vezette.

A felperes önkormányzat képviseletében Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője elmondta, az előző tárgyalás óta eltelt időben, november 24-én, az alperes, H. Tamás befizetett közel 1 millió forintos tartozásából 756 ezer forintot.

Kiderült: H. Tamás azért nem fizette ki a lakbérét és a lakás üzemeltetési díját, mert az – állítása szerint – többször beázott. Elmondta, így akart a önkormányzatra nyomást gyakorolni, hogy szüntessék meg a tető beázását. A Hódi Pál utcai ház lakóközössége ez év szeptemberében 4 millió forintért megcsináltatta a tetőt, így a beázás megszűnt. A felperes képviselője hozzátette még, H. Tamás a beázás miatt az egyik biztosítótársaságtól márciusban több mint 50 ezer forintos kártérítést kapott.

A bíró ezt követően elnapolta a tárgyalást, mert a beidézett tanúk nem jelentek meg – ezért őket 30 és 50 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta –, valamint a következő, a február 5-i tárgyalásra ismét tanúként idézte be őket. Megpróbáltuk az érintettet telefonon utolérni, nem sikerült, így a véleményét sem kérdezhettük.

A vásárhelyi önkormányzat az üggyel kapcsolatban annyit közölt lapunkkal, valóban folyik bírósági eljárás. A város minden, 3 hónapot meghaladó bérletidíj-tartozást követően végrehajtási eljárást indít. Az előző tárgyalás óta a bérlő a tartozás jelentős részét rendezte. A legutóbbi tárgyalás november 27-én volt a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exon: 12 éve a színpadon

12 év alatt közel 40 településen, mintegy 160 koncerten lépett fel a mindszenti Exon együttes. Tovább olvasom