Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Perpatvar a körtefa tövében

A szomszéd szennyvizet folyatott édesanyja házának udvarára – állítja a mindszenti Mihály János, aki panaszával azon nyomban az önkormányzathoz fordult. A tegnapi helyszíni szemlén a férfi vehemensen taglalta igazát, ugyanakkor Gajdos Ferencé, a szomszéd is kitart amellett: nem öntöttek szennyvizet az udvarra. A polgármesteri hivatal vizsgálja a vitás ügyet.
Mihály János a szomszéd körtefája alatt. A férfi szerint Gajdosék kifolyatták a szennyvizet. DV-fotó
– Ide folyatták ki a szennyvizet! A múlt héten fedeztem fel, hogy édesanyám házának hátsó udvara tocsog a létől, ami a szomszéd kertjéből származik – magyarázta vehemensen Mihály János a tett helyszínén, szomszédjának körtefája alatt. A férfi felháborodásában azon nyomban panaszt tett az önkormányzatnál. A hivatal három munkatársa egy kisbusszal tegnap ki is vonult szemlézni. Gajdos Ferencné portáján, azaz a szennyvíz kifolyatásával gyanúsított asszonyéknál kisebb hangzavar kerekedett az ügy taglalásakor. A hangadó Mihály János ugyanis kemény szavakkal illette Gajdosnét, aki csendesen próbálta magyarázni: nem követett el semmit, nem engedte ki az udvarra a szennyvizet.

A panaszos viszont továbbra is ragaszkodott azon álláspontjához, hogy Gajdosék a ludasak a lé kibocsátásában. Végül a személyeskedésbe torkolló szóváltás résztvevőit a polgármesteri hivatal munkatársa, Köblös Zoltán igyekezett csitítani, nem sok sikerrel. Mihály János és Gajdos Ferencé is kitartott az igaza mellett.

– A szennyvízaknát két hete szippanttattam ki, hülye lettem volna az udvarra öntetni – jegyezte meg az asszony. Közölte is mérges szomszédjával, ha akar, bizonyosodjon meg róla, hogy üres az akna. Gajdosné egyébként azt is elmondta: nem először kerülnek összetűzésbe a férfival, volt már vitájuk a bejáró miatt is.

Úgy tűnik, a kisvárosi ügynek a tegnapi helyszíni szemlével koránt sincs vége. Az önkormányzat ugyanis szabálysértési eljárás keretében vizsgálja, milyen lé kerülhetett a körtefa alá, s Mihályék portájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambrajok Vásárhely belvárosában

Villanypásztorral, hálóval tartják távol az épületektől a galambokat a vásárhelyi belvárosban. A… Tovább olvasom